Διώξε τα παραπανίσια κιλά ακόμα κι όταν δεν γυμνάζεσαι

69 Posted by - June 29, 2020 - Motivation, Nutrition

Η απώλεια βάρους απαιτεί λίγο ιδρώτα, πειθαρχία στο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής και πείσμα για να μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Υπάρχουν όμως και απλούστεροι τρόποι να δούμε αυτά τα κιλά να πέφτουν, στην περίπτωση που αρνούμαστε να «κουραστούμε».

Ένα ποτήρι νερό: Η κατανάλωση νερού, θα μας κρατήσει ενυδατωμένους, θα μας δώσει την αίσθηση κορεσμού και θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής.

Φορτωμένη σαλάτα: Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας και δημιουργούμε τις πιο απολαυστικές και χορταστικές σαλάτες. Η πρασινάδα μπορεί να γίνει η αγαπημένη μας τροφή, αν κάνουμε συνδυασμό με τις καλύτερες τροφές. Προσθέτουμε στη σαλάτα μας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μικρή ποσότητα παρμεζάνας και με ποιοτικές θερμίδες χορταίνουμε και είμαστε σε φόρμα.

Μαύρη σοκολάτα: Στην περίπτωση που έχουμε συνηθίσει να τρώμε μπισκότα και πολλά άλλα που περιέχουν πολύ ζάχαρη, από σήμερα, επιλέγουμε τη μαύρη σοκολάτα. Μπορεί να μην αισθανθούμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, ωστόσο, θα πάρουμε την γλυκαντική ουσία που θα μας κόψει τη λιγούρα. Αντί να επιλέγουν για τα μπισκότα στο δωμάτιο διάλειμμα, ήσυχο πόθους ζάχαρης σας με ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας.

Έλεγχος μερίδας: Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, θα πρέπει να ελέγχουμε τις μερίδες μας. Στην περίπτωση που δεν κάνουμε κάποιου είδους άσκηση, άρα δεν καίμε θερμίδες, προσέχουμε τουλάχιστον αυτές που λαμβάνουμε. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σνακ, ώστε να είναι υγιεινά, χωρίς προσθήκης ζάχαρης.

Πόσιμες θερμίδες: Δίνουμε πολύ προσοχή στις θερμίδες που κρύβονται στο πιάτο μας και όχι σε αυτές που βρίσκονται στο ποτήρι μας. Τα αναψυκτικά, οι συσκευασμένοι χυμοί,  το αλκοόλ, μπορούν να μας προσθέσουν βάρος, γι αυτό επιλέγουμε φυσικούς χυμούς και αρωματισμένο νερό που μπορούμε να φτιάξουμε με αγγούρι, λεμόνι ή δυόσμο.

Μια μέρα χωρίς φαγητό έχει κόστος: Μπορεί να νιώσουμε περηφάνια αν μια μέρα δεν φάμε το φαγητό μας ή όλα μας τα γεύματα, ωστόσο αυτό – ακόμα και αν διαρκέσει κάποιες ημέρες και χάσουμε κάποια κιλά- θα έρθει η ώρα που θα θέλουμε να φάμε όλο το ψυγείο. Ο οργανισμός μας, θα ζητάει πάντα – αργά ή γρήγορα – όλα όσα της λείπουν.

 

 

No comments

Leave a reply