4 λόγοι για να ξεκινάς τη μέρα σου με ζεστό νερό και λεμόνι

22 Posted by - October 7, 2018 - Nutrition

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί, να ξεκινήσεις να πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί, αλλά διαρκώς το ξεχνάς ή δεν σου αρέσει και τόσο, οπότε και το αναβάλεις; Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με φρέσκο ​​χυμό λεμονιού είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση, προκειμένου να διώχνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας. Γι αυτό, έχουμε τέσσερις σοβαρούς λόγους να γίνει το αγαπημένο μας καθημερινό  αφέψημα – χωρίς αναβολή- από σήμερα κιόλας.

 Αποτοξινώνει: Ενώ τα λεμόνια είναι όξινα, είναι μια καλή πηγή αλκαλικού τροφίμου που σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του σώματός μας.

Ξυπνά το πεπτικό μας σύστημα: Αυτό το απλό αλλά ισχυρό ποτό, διεγείρει τον γαστρεντερικό σωλήνα,  βελτιώνει την ικανότητα του σώματός να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά όλη την ημέρα και βοηθάει τα τρόφιμα να περνούν από το σύστημά μας με ευκολία.

Ενισχύει την απώλεια βάρους: Ο χυμός του λεμονιού περιέχει πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Καταπραΰνει τον πόνο στην κοιλιά: Όταν πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι, με πιθανή καούρα ή πρήξιμο, το ζεστό νερό με λεμόνι έρχεται για να καθαρίσει τον οργανισμό σου και εσύ να αισθανθείς την ανακούφιση.

No comments

Leave a reply