Είσαι μητέρα και δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς; Όλα γίνονται!

4 Posted by - August 12, 2014 - Pilates

Η αλήθεια είναι πως με το που γίνεται μια γυναίκα μητέρα αλλάζει η ζωή της.
Ο χρόνος της περιορίζεται και ο εαυτός της έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά, μια γυναίκα θα πρέπει να έχει την ανάλογη ωριμότητα να αντιληφθεί ότι σε αυτή τη φάση της ζωής της, οφείλει και έχει την υποχρέωση να είναι δυνατή για δύο ανθρώπους πλέον, άρα θα πρέπει να προσέχει τον εαυτό της διπλά και να μην τον παραμελεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μιμούνται. Ό, τι και να τους λες, αυτά απλά θα αντιγράφουν τις δικές σου πράξεις. Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντικό οι μητέρες να δίνουν σωστά πρότυπα. Η γυμναστική καθώς και μία ισορροπημένη διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για μία σωστή ζωή.

Φυσικά και ο ερχομός ενός παιδιού δεν είναι δικαιολογία. Ούτε βέβαια οικονομικοί λόγοι υφίσταται ώστε να φανεί ως ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να γυμναστεί μια μητέρα μαζί με το παιδί της ή και μόνη της. Αν δεν είστε λάτρης του pilates (όπου σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν χώροι που μπορούν να απασχοληθούν ταυτόχρονα μητέρες με τα παιδιά τους) μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης.

Μία βόλτα σε ένα πάρκο, λίγο περπάτημα στην παραλία όταν έχει καλό καιρό, μια επίσκεψη σε δημόσιους χώρους με όργανα, ακόμα και μία επίσκεψη σε δημόσια γήπεδα, θα σας δώσει πολλές ιδέες για το πως μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με το παιδί σας και να αθληθείτε ταυτόχρονα.

Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι να μην ξεχνάτε τον εαυτό σας. Απ´ τη στιγμή που μία γυναίκα γίνεται μητέρα, έχει υποχρέωση όσο περνάει απ´ το χέρι της να είναι και να φαίνεται δυνατή, να έχει όρεξη για καινούρια πράγματα, για ζωή!

Μόνο αυτή η εικόνα δίνει στο παιδί της σωστό πρότυπο!

Μάντυ Περσάκη

MANDY 1καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα Pilates
http://www.mandypersaki.gr/

Ψαρών 2 Ν. Σμύρνη, 210 9018969-210 9018939
Κυπρίων Αγωνιστών 45 Άλιμος, 210 9802052
Πλαπούτα 39 & Ροδοπόλεως 73 Ελληνικό,210 9639320

No comments

Leave a reply