Πως με 5′ άσκησης την ημέρα ζεις περισσότερο

47 Posted by - October 17, 2019 - Motivation, Running

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τα ίδια ιατρικά οφέλη, τρέχοντας 30-60 λεπτά την εβδομάδα, με αυτούς που ασκούνται 30-60 λεπτά ημερησίως. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόλις 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου και να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο.

1.Είναι αγχολυτικό
Το τρέξιμο – ακόμα και το ολιγόλεπτο – είναι μια σπουδαία δραστηριότητα, επειδή μειώνει το επίπεδο του στρες και βοηθάει στην ψυχική υγεία σου. Καθώς τρέχεις, το σώμα σου εκκρίνει ενδορφίνες – ορμόνη της ευτυχίας, με αποτέλεσμα να σου ανεβαίνει η διάθεση και να μειώνεται το άγχος.

2. Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων
Μόλις 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σου, ενώ μειώνει παράλληλα τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Δεν έχει σημασία αν τρέχεις σε ένα γρήγορο ή αργό ρυθμό, αλλά ότι ασκείσαι.

3. Αισθάνεσαι καλύτερα
Κάνε κάτι για σένα και εκτίμησε τον εαυτό σου. Ακόμα και μόλις 5 λεπτά τρέξιμο σε βοηθά να νιώσεις καλύτερα και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου.

4. Έχεις περισσότερη ενέργεια
Μέσα απο τρέξιμο – ακόμα κι αν αυτό είναι 5 λεπτά- θα δεις ότι είσαι πιο ενεργός, πιο δραστήριος . Είναι εκπληκτικό το πώς η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια σου και να σε βοηθήσει να πετύχεις περισσότερα μέσα στην ημέρα.

5. Τρως υγιεινά
Κάνοντας έστω και μιας μικρής διάρκειας άσκηση την ημέρα, μπορείς να δεις την διατροφή με διαφορετικό μάτι. Σκεπτόμενος πόσο πρέπει να τρέξεις για να κάψεις ένα υψηλό σε λιπαρά γεύμα, σου είναι πιο εύκολο να αναθεωρήσεις, να εκτιμήσεις την άσκηση σου και να επιλέξεις καλής ποιότητας τροφές.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply