Στο τρέξιμο, το πάτημα κάνει τη διαφορά! Εσύ τι παπούτσι επιλέγεις;

9 Posted by - June 26, 2015 - Running

Μια καλή προπόνηση, δεν εξαρτάται μόνο από καλή τεχνική αλλά και από τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ένας δρομέας γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει καλό πάτημα και έχει κάθε λόγο να επενδύει σε αυτό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι δρομέας για να δώσεις προσοχή στη σημασία που έχουν τα παπούτσια που φοράς κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Τα σωστά παπούτσια είναι το κλειδί για άνετο τρέξιμο, αποφεύγοντας τους πιθανούς τραυματισμούς. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, να επιτρέπουν τον αερισμό του πέλματος, να είναι ελαφριά και άνετα. Ένα λάθος παπούτσι είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό ορθοπαιδικό πρόβλημα και να σταματήσει την προσπάθεια σας.

Γι αυτό, τα παπούτσια που θα αποφασίσετε να επιλέξετε για το τρέξιμο σας, θα πρέπει να είναι πολύ ελαφριά, μαλακά, ειδικά για τρέξιμο. Να θυμάστε, πως αν σε περίπτωση τρέχετε πάνω από 3-4 φορές την βδομάδα θα πρέπει να αλλάζετε παπούτσια κάθε 4-5 μήνες. Ο λόγος είναι ότι φθείρετε το αντικραδασμικό υλικό τους και το λάστιχο της σόλας και έτσι είσαστε υποψήφιοι για τραυματισμούς.

Αν είστε σε δίλλημα σχετικά με το πιο παπούτσι θα ήταν κατάλληλο για τις προπονήσεις σας, δοκιμάστε τα Nike Zoon air.

Φέτος, η Nike απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το τρέξιμο, σχεδιάζοντας την αντικραδασμική προστασία Nike Air με στόχο να απελευθερώσει την ταχύτητα που κρύβει κάθε δρομέας μέσα του.
Η συλλογή Zoom Air είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με ορισμένους από τους πιο γρήγορους αθλητές στον κόσμο. Βασικός στόχος της συλλογής ήταν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δρομέων, είτε πρόκειται για τους επαγγελματίες δρομείς παγκόσμιου επιπέδου είτε για δρομείς που στοχεύουν στα καλύτερα προσωπικά τους ρεκόρ.

Η ταχύτατη ανταπόκριση της αντικραδασμικής τεχνολογίας επιτυγχάνεται χάρη στη σφιχτή πλέξη των ινών που βρίσκονται στη συμπιεσμένη μονάδα Nike Air. Όταν το πόδι του αθλητή αγγίζει το έδαφος, οι ίνες συμπιέζονται για να απορροφήσουν τους κραδασμούς και πριν επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, δημιουργούν μια εκρηκτική, ισχυρή ανταπόκριση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια κούρσα ταχύτατη, χωρίς κραδασμούς, είτε πρόκειται για προπόνηση είτε για το νέο ρεκόρ μαραθώνιου.

Οι αθλητές αγαπούν τα παπούτσια που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα, αντικραδασμική προστασία και επιστροφή ενέργειας όταν τα φορούν. Τα μοντέλα με την τεχνολογία Zoom Air είναι τα παπούτσια που προτιμούν οι πιο γρήγοροι αθλητές παγκοσμίως, ανάμεσα σε αυτούς ο Mo Farah, ο Galen Rupp και ο Matt Tegenkamp.

 

No comments

Leave a reply