Τρέξιμο: tips για να κάνεις εύκολη την απώλεια βάρους

5 Posted by - November 29, 2018 - Motivation, Running

Θέλετε να μάθετε τα «μυστικά» του τρεξίματος με στόχο την απώλεια βάρους;
Αν θέλετε να χάσετε βάρος , ένας από τους πιο λειτουργικούς τρόπους για να κάψετε θερμίδες, είναι να μπείτε στο ρυθμό του running, ακόμα κι αν αυτός ο ρυθμός είναι χαμηλός. Αν το θέλεις πραγματικά, αρκεί να το πάρεις απόφαση, να βάλεις το τρέξιμο στην καθημερινότητα σου, σε συνδυασμό με κάποιους «κανόνες» που θα σε βοηθήσουν να δεις άμεσα το αποτέλεσμα που θέλεις.

Μια βασική προϋπόθεση για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, είναι να τρέφονται υγιεινά. Έχει σημασία το τι τρως καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, γι αυτό πρόσθεσε στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά και απέφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Με το τρέξιμο θα χάσεις πολλές θερμίδες. Αν προσέξεις και τι τρως, τότε το χάσιμο βάρους είναι αναπόφευκτο.

Φτιάξε πρόγραμμα και ακολούθησε το

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την προπόνησή σου και να πετύχεις το στόχο σου, το ιδανικό είναι να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα και να το ακολουθείς πιστά.
Πχ. Βρες την ώρα της ημέρας που θέλεις να αφιερώνεις στο τρέξιμο σου και μην την αλλάζεις. Καν’ το μέρος της καθημερινότητας σου, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σου.

Συχνότητα

Όσο πιο συχνά τρέχεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια βάρους. Αν μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου το τρέξιμο, 4- 6 φορές την εβδομάδα, – εκτός από την απώλεια βάρους- θα δεις βελτίωση στη φυσική σου κατάσταση, ενώ σταδιακά θα βελτιώνεται και η αντοχή σου.

Κάνε ενδιαφέρουσα την δραστηριότητα

Υπάρχουν μεγάλα πάρκα στην πόλη που διαθέτουν διαδρομές πιο ενδιαφέρουσες από ένα απλό ταρτάν ή μια απλή, τσιμεντένια/ χωμάτινη ευθεία. Είναι απλώς μια πρόταση για να μην βαριέσαι.

Δυνάμωσε τους μυς

Ένα σημαντικό στοιχείο για να πετύχεις το στόχο σου, είναι να συνδυάσεις το τρέξιμο με κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Πρόσθεσε στην προπόνηση σου, κάμψεις, squat, προβολές, κοιλιακούς και θα δεις πως και οι μυς σου θα δυναμώσουν, ενώ η απώλεια βάρους θα είναι πιο εύκολη.

Γνωρίστε ανθρώπους με παρόμοιους στόχους

Για να μην χάσεις το ενδιαφέρον σου για την άσκηση, γνώρισε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα. Τα πάρκα και τα γήπεδα είναι γεμάτα από ερασιτέχνες αθλούμενους που έχουν στόχο, είτε να χάσουν βάρος, είτε να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση.

Αγάπησε το

Ξεκίνα με όση θετική διάθεση μπορείς. Αν βάλεις το τρέξιμο στην καθημερινότητα σου και αποκτήσεις διάρκεια, θα δεις πως όλα είναι δυνατά. Στην περίπτωση που ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα σου και αγαπήσεις τη νέα σου καθημερινότητα, θα διαπιστώσεις πως έχεις μεγαλύτερη δύναμη απ όσο πίστευες.

No comments

Leave a reply