Βόλεϊ: Έχεις τουλάχιστον 5+1 λόγους για να γίνει το άθλημα σου

11 Posted by - November 15, 2016 - Sports

Είτε θέλεις να παίξεις σε εσωτερικούς χώρους, στο γρασίδι, ή σε μια παραλία, το βόλεϊ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις υγιής και σε φόρμα. Είναι ένα πολύπλευρο άθλημα καθώς συνδυάζει πνεύμα και σώμα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνεις κοινωνικά δραστήριος, δεδομένου ότι μπορείς να παίξεις με έναν φίλο σου ή και με ομάδα.

Θα κάψεις θερμίδες και λίπος: Ένα από τα κύρια οφέλη του βόλεϊ είναι ότι βοηθάει να καούν θερμίδες, σημαντικό συστατικό της απώλειας βάρους ή ενός προγράμματος συντήρησης.

Τονώνει το σώμα: Παίζοντας βόλεϊ θα ενισχύσεις τα πάνω μέρος του σώματος, τα χέρια και τους ώμους, καθώς και τους μυς του κάτω μέρους του σώματος. Επίσης, το βόλεϊ βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα.

Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού: Το βόλεϊ ενισχύει το επίπεδο ενέργειας και βελτιώνει τη συνολική απόδοσή σε άλλα αθλήματα και προπονήσεις.

Βελτιώνει την ευελιξία, το συντονισμό, την ταχύτητα και την ισορροπία: Λόγω των γρήγορων αλλαγών ρυθμού και κατεύθυνσης, απαιτεί κάποιες τεχνικές και φυσικές ικανότητες του παίκτη, όπως ευελιξία, καλή ισορροπία, άνω και κάτω δύναμη του σώματος και ταχύτητα. Παίζοντας συστηματικά βόλεϊ, θα μπορέσεις να βελτιωθείς σε όλους αυτούς τους τομείς και ας μην είσαι επαγγελματίας παίκτης.

Φτιάξε τη διάθεση σου: Το βόλεϊ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου, να μειώσει το άγχος και να σε ενθαρρύνει να παραμείνεις σε ρυθμό. Όπως όλα τα αθλήματα έτσι και αυτό  είναι «ικανό» να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή, την αυτοεκτίμηση, την εικόνα μας.  Επίσης, ως ομαδικό άθλημα έχεις το πλεονέκτημα να είσαι μέλος μιας ομάδας, κάτι που σημαίνει πως   ο ένας παρακινεί τον άλλον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και όλοι μαζί έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, για να γίνει το παιχνίδι πετυχημένο και διασκεδαστικό.

Μια καλή άσκηση για το παιδί: Συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης του ατόμου, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο να συνεργάζονται και να σέβονται τους συμπαίκτες τους.

 

Ονομάζομαι Μαργιάννα Μαβιλίδη και είμαι 28 χρόνων. Είμαι αθλήτρια τα τελευταία 18 χρόνια στην ομάδα βόλεϊ των Βριλησσίων. Νιώθω πολύ τυχερή που όλα αυτά τα χρόνια με “φιλοξενεί” ένα από τα καλύτερα σωματεία του χώρου και έχω αποκομίσει ανεκτίμητες εμπειρίες και αξίες που δεν θα άλλαζα.

fullsizerender

 

No comments

Leave a reply