Κitesurf! Νιώσε την ελευθερία…

5 Posted by - December 26, 2014 - Sports

Το kitesurf είναι ένα άθλημα που συνδυάζει αέρα και θάλασσα! Ο αέρας σου δίνει την ώθηση να πλεύσεις πάνω σε αυτή, να νιώσεις ελευθερία, να πετάξεις ψηλά και να γευτείς την αδρεναλίνη που κρύβεις μέσα σου!

Γυρνώντας περίπου 10 χρόνια πίσω (όταν ξεκίνησα να κάνω kite) και αναπολώντας τα τότε συναισθήματα, μπορώ να πω, πως όταν πάρεις απόφαση να ξεκινήσεις kite surf, πρέπει να γνωρίζεις πως έχεις αποκτήσει μια καινούρια δυνατή αγάπη! Την αγάπη για τη θάλασσα και ο καλύτερος σου φίλος πια είναι ο αέρας.
Η αναζήτηση για καινούρια spot θα αρχίσει και οι εξορμήσεις θα είναι όλο και πιο συχνές!

Γιατί να μάθει κάποιος kite;
Γιατί θα κερδίσει πολλά… Την ελευθερία όπως προανέφερα, την αγάπη για τη θάλασσα και τον αέρα, καλή φυσική κατάσταση, καινούριους φίλους και πολλά άλλα, που θα ανακαλύψετε από μόνοι σας στην πορεία!

Κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να μάθει kitesurf από την ηλικία των 6 ετών.
Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να απευθυνθούμε σε μια σχολή η οποία παρέχει τους σωστούς εξοπλισμούς (τελευταίας τεχνολογίας) και τηρεί όλους του κανόνες ασφαλείας, όπως σωστικά μέσα, έμπειρους εκπαιδευτές στο χορό του kite surf!
Η σχολή είναι υποχρεωμένη να σας παρέχει τα πάντα όσον αφορά τον εξοπλισμό πχ. στολή, κράνος, west, γάντζο και φυσικά το kite και τη σανίδα!

Κόστος και εκπαίδευση
Το κόστος των μαθημάτων ξεκινάει από 30(;) την ώρα και διαφοροποιείται ανάλογα με το πακέτο που θα διαλέξουμε.
Τα μαθήματα ξεκινάνε με τη θεωρία και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι το πώς παράγει ο αετός δύναμη, τα νεκρά του σημεία, πως ετοιμάζουμε τον αετό και τα σχοινιά μας, πώς τον φουσκώνουμε κλπ.
Η επόμενη ώρα περιλαμβάνει τη δοκιμή ενός μικρού αετού 1,5 τετραγωνικού (το trainer kite).
Εκεί παίρνουμε την πρώτη αίσθηση πτήσης του αετού, το πώς κινείται ανάλογα με τις κινήσεις που κάνουμε στη μπάρα μας δηλαδή, ώστε να προετοιμαστούμε και να περάσουμε στην πτήση του κανονικού σε μέγεθος kite και να προχωρήσουμε έτσι το μάθημα μας.
Στην επόμενη φάση μπαίνουμε στο νερό με τον εκπαιδευτής μας και βήμα-βήμα φτάνουμε στο στάδιο να ανεβούμε στην σανίδα και να κάνουμε τα πρώτα μας μέτρα στην επιφάνεια του νερού!
Τέλος, όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης, θα ήθελα να τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε μια σχολή οργανωμένη και να μην απευθυνθούν σε ανεξάρτητους εκπαιδευτές, που πολλές φορές δεν είναι πιστοποιημένοι και δεν παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Αφού τελειώσουμε τα μαθήματα και έχουμε αποκτήσει την κάρτα τις IKO (International Kiteboarding Organization ) δεν μένει παρά να αποκτήσουμε το δικό μας εξοπλισμό -σανίδα, kite, μάτσα, harness, τρόμπα και μια στολή- και να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις!
Μια καλή συμβουλή είναι, αρχικά να επιλέγετε spot τα οποία είναι για kite και δεν έχουν λουόμενους.

Τολμήστε το λοιπόν και θα το αγαπήσετε! Και ποτέ μην ξεχνάτε πως η ασφάλεια μας είναι πάνω από όλα και ο σεβασμός στη θάλασσα είναι απαραίτητος!
Καλές πτήσεις!

Δαπόντες Γιαννης (aka flysurfer)

1609720_10152555278783711_3699393684962997069_nkiteschool Manager
Paros Kite
http://www.paroskite.gr/

 

No comments

Leave a reply