Τένις: Να ξεκινήσω;

2 Posted by - May 27, 2014 - Sports

Γιατί όχι, θα έλεγε κανείς.

Το τένις όπως και όλα τα αθλήματα, μπορεί να σου προσφέρει ψυχική ηρεμία, καλή φυσική κατάσταση, άμιλλα, ακόμα και γνωριμίες πάσης φύσης.

Το τένις είναι από τη φύση του ένα αρκετά δύσκολο άθλημα. Σε μια αθλητική στατιστική πριν λίγα χρόνια, αυτό το σπορ είχε βγει τρίτο σε συνδυασμό φυσικής κατάστασης, τεχνικής και ψυχολογίας. Πράγμα που σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας συνδυαστικά είναι μεγάλος!

Αυτά όμως αφορούν επίπεδα πρωταθλητισμού, και το ζητούμενο για μας είναι το πως θα περάσουμε καλά! Και το τένις είναι ένα άθλημα που από νωρίς σε ενθουσιάζει!

Τι χρειάζεται το τένις
Χρειάζεται καλή τεχνική κατάρτιση και μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για να μάθεις σωστά και να μπορείς να σταθείς μέσα στο γήπεδο είναι απαραίτητα μερικά μαθήματα. Θα έλεγα από 10 έως όσα μπορεί ο καθένας.

Το τένις είναι ανεξάντλητο όσο αφορά τις γνώσεις για το παιχνίδι. Για αυτό και όσοι το επιλέγουν δεν το αποχωρίζονται έως πολύ μεγάλη ηλικία.

Το γεγονός ότι είναι ατομικό άθλημα το κάνει ιδιαίτερα ασφαλές λόγω του ότι δεν έρχεσαι σε σωματική επαφή με κανέναν και έτσι οι τραυματισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Οι κατάλληλες ηλικίες για τένις
Οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει τένις μετά την ηλικία των 5 ετών. Ειδικά στις μικρές ηλικίες πρέπει κανείς να δώσει προσοχή στον σωστό εξοπλισμό (ελαφριές ρακέτες, μαλακές μπάλες).

Παρά τον μοναχικό χαρακτήρα του αθλήματος σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχει μεγάλος βαθμός κοινωνικοποίησης, ανταγωνισμού, και προσπάθειας ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες.

Το τένις δεν παύει να έχει κάποιο σημαντικό κόστος εκπαίδευσης και εξοπλισμού. Οι τιμές και στα δυο κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα, και των δυο, όπως σε όλα τα πράγματα άλλωστε.

Το τένις είναι fun και έτσι πρέπει να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης όπως και των αγώνων. Όσο διατηρεί αυτό το χαρακτήρα, στο τέλος θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της ζωής του αθλούμενου!

Χαρείτε το… Αξίζει!

Δημήτρης Κατσίπης

tennis picTennis hitting partner and coaching.

Katsipis.dimitris@gmail.com

Mobile: 6944510048

No comments

Leave a reply