Κοινά λάθη που κάνουν οι νέοι Personal Trainers

6 Posted by - June 14, 2015 - Workout

Σύμφωνα με τον Master Trainer Russell Wynter, NASM-CPT, CES, PES, συνιδιοκτήτη του MadSweat του Scottsdale στην Arizona USA και του Ιωάννη Πέννα M.Sc, NASM CPT, Ιδιοκτήτη της HNFC Academy στην Αθήνα.

Οι νέοι Personal Trainers συχνά κάνουν κοινά λάθη. Παρακάτω αναγράφονται 5 κοινά λάθη και τρόποι αντιμετώπισής τους.

1. 1. Υπέρμετρη Προβολή του Εαυτού σας.

Απέφυγε το λάθος: Μην χρησιμοποιείς το σώμα σου σαν παρακίνηση για τους ασκούμενους σου, αλλά προσπάθησε να τους κάνεις αρκετές ερωτήσεις.

Tip: Η επικέντρωση στο εύρος κίνησης και στην μορφή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας (Warm-up) κρατάει την συγκέντρωση του ασκούμενου.

1. 2. Συνεδρίες Δωρεάν ή σε Χαμηλές τιμές

Απέφυγε το λάθος: Μην το κάνεις. Εάν υποτιμήσεις από την αρχή μία υπηρεσία προκειμένου να προσελκύσεις ένα πελάτη, δεν θα μπορέσεις ποτές να ζητήσεις παραπάνω χρήματα για αυτή. Με την πάροδο του χρόνου συνηθίζεται η τιμή να μειώνεται και όχι να αυξάνεται.

Tip: Εξήγησε σε αυτούς που θα ζητήσουν δωρεάν συνεδρία ή έκπτωση την διαφορά σου σε σχέση με τους υπόλοιπους personal trainer, τόνισε την εξειδίκευσή σου και επισήμανε ευγενικά πως ισχύει και εδώ ο νόμος της αγοράς “Ότι πληρώσεις Παίρνεις”

1. 3. Μην Κάνεις Κινήσεις Εντυπωσιασμού

Απέφυγε το λάθος: Δεν χρειάζεται να κάνεις δύσκολη την προπόνηση για να εντυπωσιάσεις τον ασκούμενο, χρειάζεται απλά να είσαι μεθοδικός και αποτελεσματικός.

Tip: Χρησιμοποίησε test αξιολόγησης για να διαγνώσεις της αδυναμίες και τα δυνατά σημεία του ασκούμενου σου.

 

1. 4. Μην Προσπαθείς να Γίνεις Φίλος με τον Ασκούμενο

Απέφυγε το λάθος: Αποφύγετε να ανοίγετε ή να μπαίνετε σε συζήτηση για προσωπικά θέματα δικά σας ή του ασκούμενου σας προκειμένου να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Θα βρεθείτε στο τέλος να είστε ψυχολόγος και μία καλή παρέα για καφέ.

Tip: Να μιλάς συνέχεια στον ασκούμενο για το είδος της άσκησης, της προπόνησης και της μεθοδολογίας που ακολουθείς προκειμένου να είναι πάντα ενημερωμένος και να γνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει. Θα χτίσεις έτσι μια πολύ ποιο εποικοδομητική και επαγγελματική σχέση εμπιστοσύνης

1. 5. Να προσέχεις Πάντα την Εμφάνισή σου

Απέφυγε το λάθος: Πρέπει να καταλάβεις ότι παρέχεις μια υψηλά αμειβόμενη υπηρεσία που για πολλούς είναι είδος πολυτελείας. Θα πρέπει να φοράς καθαρά και καινούργια ρούχα, καθαρά αθλητικά παπούτσια καθώς και η εμφάνισή σου θα πρέπει να είναι πάντα περιποιημένη, από τα νύχια των χεριών μέχρι το κούρεμά σου. Μην ξεχνάς πως όσο καλώς trainer και αν είσαι θα πρέπει πάντα να κερδίσεις τον πελάτη σου με τους τρόπους και την εμφάνισή σου.

Tip: Προσέγγισε κάποιο μαγαζί με αθλητικά είδη και κάνε μία συμφωνία ως personal trainer, για ειδικές τιμές σε εσένα και τους πελάτες σου.

πηγή: HNFC

HNFC-NASM-Κοινά-Λάθη-που-Κάνουν-οι-Νέοι-Personal-Trainers

No comments

Leave a reply