Σε πόσο καιρό θα δω αποτέλεσμα; Μια ερώτηση «μύθος»

25 Posted by - January 27, 2017 - Motivation, Workout

Η πρώτη ερώτηση που συνηθίζεται να κάνουν οι νέοι ασκούμενοι στον γυμναστή τους, είναι «Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα;». Δηλαδή, σε πόσο καιρό θα χάσω τα περιττά κιλά, το περιττό λίπος, τα «ψωμάκια», όπως επίσης, πότε θα δω τους μυς μου να αυξάνονται.

Χωρίς να θέλουμε να απομυθοποιήσουμε τα πάντα, ακριβή απάντηση δεν μπορεί να υπάρχει στην συγκεκριμένη ερώτηση.
Όσο καλός και να είναι ο γυμναστής σας, όσο όρεξη κι αν έχει να σας βγάλει πρόγραμμα, όσες φορές την εβδομάδα κι αν έχετε βάλει πείσμα, να επισκέπτεστε το γυμναστήριο, το κλειδί για την επιτυχία είναι ένα: Θέληση!

Θέληση, υπομονή, επιμονή και σύνολο πραγμάτων.

Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι σε ένα μήνα θα έχετε καταφέρει να δείτε στον καθρέφτη σας, το αποτέλεσμα που ονειρευόσαστε. Ακόμα κι αν ο γυμναστής σας – σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα – θεωρεί ότι θα μπορούσατε να φτάσετε σε αυτό το αποτέλεσμα σε συγκεκριμένο διάστημα, κρίνετε κυρίως από εσάς, το αν τελικά αυτό θα γίνει πράξη.

Σύνολο πραγμάτων

Για να μπορέσουμε, να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει, πέρα από την ενέργεια που θα χάσουμε, «επιβάλλεται» να βάλουμε στην ζωή μας και την διατροφή. Αν ισορροπήσουμε τα γεύματα μας και μειώσουμε στο ελάχιστο τα κακά λιπαρά, τότε θα δούμε όντως διαφορά, τόσο στη ζυγαριά μας, όσο και στο σώμα μας.
Εν τέλει, υπάρχει απάντηση, αν διαφοροποιήσουμε λίγο την ερώτηση.
Δηλαδή, «Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα, αν συνδυάσω το πρόγραμμα γυμναστικής, με καλή διατροφή;»
Ίσως τότε, ο γυμναστής σας, καταφέρει να σας δώσει μια πιο σαφή απάντηση και κατ επέκταση να βγει αληθινός σε βάθος χρόνου.

Λεωνίδας Λύτρας

lytrasPersonal Trainer– Απόφοιτος Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

lytras@gmail.com

facebook name: Lytras Leonidas

No comments

Leave a reply