Τρόποι να κάψουμε περισσότερο λίπος επάνω στον διάδρομο

27 Posted by - May 8, 2018 - Workout

Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν ξετρελαίνεται να τρέχει πάνω σε έναν διάδρομο, ιδιαιτέρως αν είναι αρχάριος ή αν έχει βάλει στόχο, να παραμείνει εκεί περισσότερο από 30 λεπτά. Το πιο σημαντικό απ όλα, δεν είναι πόση ώρα θα καταφέρουμε να μείνουμε σε… δράση, αλλά πόσο «ουσιαστικό» κάνουμε τον πολύ ή λίγο χρόνο που θα διαθέσουμε.   Δυστυχώς, το να τρέχουμε απλώς σε έναν διάδρομο για αρκετή ώρα, δεν φέρνει πάντα το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε!  Γι αυτό βελτιώνουμε την προπόνηση μας, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από διαφορετικές ταχύτητες και κλίσεις. Αυτές οι τεχνικές θα μας βοηθήσουν τόσο στην καύση λίπους, όσο και στον χρόνο που απαιτούν για να ολοκληρώσουμε την προπόνηση μας, – που είναι λιγότερος από αυτόν που θα διαθέταμε για τρέξιμο στο ίδιο τέμπο.

 Δοκιμάστε την αυξομείωση της ταχύτητας ανα λεπτό.  Θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τόσο τη «μηχανή» σας, που η καύση λίπους θα είναι δεδομένη και θα παραταθεί για αρκετές ώρες και μετά το τέλος της προπόνησης.  Ξεκινήστε με ένα ζέσταμα σε χαλαρό ρυθμό για 3 έως 5 λεπτά και στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα σε σπριντ για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, κατεβάστε ταχύτητα για ένα λεπτό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό 8 φορές; Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε μια καλή προπόνηση αερόβιας άσκησης για καύση λίπους σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Δοκιμάστε διαφορετικές κλίσεις. Για μια εξίσου αποτελεσματική προπόνηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κλίσεις του διαδρόμου. Ξεκινήστε με προθέρμανση και στη συνέχεια αυξήστε την κλίση του διαδρόμου για ένα λεπτό. Και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εναλλαγή ανά λεπτό και να έχουμε ολοκληρώσει την προπόνηση μας σε λιγότερο από 20 λεπτά. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, είναι σημαντικό να δημιουργείται ένα «σοκ του συστήματός μας» με αυξομείωση του καρδιακού μας ρυθμού, και με την βοήθεια διαφόρων συστημάτων, όπου καίμε περισσότερο λίπος.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply