Χορός! Η πιο διασκεδαστική γυμναστική!

6 Posted by - November 26, 2014 - Workout

Θέλετε να γυμναστείτε αλλά δεν έχετε το κουράγιο; Έχετε ανάγκη για άσκηση αλλά ο χρόνος σας είναι περιορισμένος; Γυμνάζεστε ήδη αλλά δεν έχετε πλέον κίνητρο;
Τότε… Χορέψτε!

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και ευεξία! Αναζωογονεί τον οργανισμό αλλά και την ψυχολογία μας. Αναλόγως τον τρόπο που έχετε επιλέξει να γυμναστείτε, θα έχετε και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Ιδανικός συνδυασμός για σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα, είναι η αερόβια άσκηση παράλληλα με την μυϊκή ενδυνάμωση.
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε και να γίνει πλέον τρόπος ζωής, είναι να έχετε κίνητρο για να μη βαρεθείτε και παραιτηθείτε εύκολα!

Ίσως οι συνεχόμενες επαναλήψεις ασκήσεων, ένας κλειστός χώρος, ο στόχος “πρέπει να χάσω κιλά”, η μοναξιά κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και η ρουτίνα μιας συνεχόμενης δραστηριότητας να σας έχει κουράσει, με αποτέλεσμα να σας φαίνεται σαν υποχρέωση και αγγαρεία, και όχι ο ελεύθερος ποιοτικός χρόνος που αξίζετε να αφιερώνεται στον εαυτό σας.

Χορέψτε και ο στόχος σας θα εκπληρωθεί!

1. Ο χορός σας απελευθερώνει
Επιλέγοντας τον χορό σαν τρόπο γυμναστικής, έχετε τη δυνατότητα να απελευθερωθείτε και να νιώσετε ο εαυτός σας. Ο στόχος πλέον είναι να χορέψετε και να διασκεδάσετε παρέα με την αγαπημένη σας μουσική, και όχι να πιέσετε τον εαυτό σας, έχοντας συνεχώς στο μυαλό σας πως πρέπει να χάσετε κιλά και να “σφίξει” το κορμί σας!
Νιώστε το ρυθμό, και αφήστε τη μουσική να σας οδηγήσει…

2. Χορεύετε, ενώ παράλληλα μαθαίνετε
Κατά τη διάρκεια που χορεύετε και το σώμα ασκείτε χωρίς κόπο και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, παράλληλα μαθαίνετε βήματα χορού και χορογραφίες, που σας δημιουργούν ενδιαφέρον και σίγουρα δεν πλήττεται.
Είναι γνώσεις που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αλλά και εκτός αυτού, είναι πολύ όμορφο να μπορείτε στις εξόδους σας να ακολουθείτε ένα καβαλιέρο και να διασκεδάσετε….

3. Χορέψτε και κάντε καινούργιους φίλους
Μέσα από τον χορό, γνωρίζετε καινούργιο κόσμο και κοινωνικοποιείστε, αφού πλέον έχετε κοινούς στόχους και τα ίδια ενδιαφέροντα.
Δημιουργείτε φιλίες και ανοίγεται τον κοινωνικό σας κύκλο…

4. Ο χορός έχει άμεση επιρροή στην ψυχολογία μας
Χορεύοντας ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία σας. Εκπαιδεύεστε στα βήματα, και χορεύοντας καίτε λίπος, χωρίς να νιώθετε ταλαιπωρία και εξάντληση. Οπότε στο τέλος της διδακτικής ώρας, νιώθετε ότι αφιερώσατε μια δημιουργική ώρα στον εαυτό σας….

5. Ο χορός σου ανοίγει νέους ορίζοντες
Ο χορός σας δίνει ευκαιρίες. Χορεύοντας έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε διάφορες εκδηλώσεις για να παρουσιάσετε όλα αυτά που τόσο καιρό έχετε μάθει, με αποτέλεσμα η προσπάθεια σας να αναγνωριστεί και να σας θαυμάσουν.
Μέσα από τον χορό αποκτάτε μια άλλη ματιά για τη ζωή, πιο αισιόδοξη και πιο ρομαντική. Σας υπενθυμίζει πόσο όμορφα είναι τα απλά καθημερινά πράγματα στη ζωή, και νιώθετε τυχεροί που είστε καλά και έχετε την ευκαιρία να χορεύετε και να νιώθετε ο εαυτός σας…

Μη το σκέφτεστε λοιπόν! Βάλτε το χορό στη ζωή σας και αφήστε τον εαυτό σας να ταξιδέψει με τη μουσική και να νιώσει ελεύθερος. Αν έχετε κουραστεί με το τρέξιμο, τα όργανα ή κάποια ομαδικά προγράμματα, βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας αντιπροσωπεύει, και ξεκινήστε τώρα!

Κατερίνα Κάλφα

Zumba Ιnstructor
http://katerinakalfa.zumba.com/
katerinakalfa@hotmail.com

10009276_10152355871078734_6691049110451923182_n

 

No comments

Leave a reply