Αν θέλεις να χάσεις βάρος τρέχοντας, μάθε τον τρόπο που θα τα καταφέρεις!

1 Posted by - August 20, 2019 - Workout

Όταν τρέχεις για να χάσεις βάρος, προφανώς αναζητάς την πιο αποτελεσματική διαδρομή. Αυτή που θα σε οδηγήσει πιο κοντά στον στόχο. Μπορείς να κάνεις μεγάλες και αργές διαδρομές, σύντομες και ταχύτερες και γενικότερα μπορείς να διαφοροποιείς διαρκώς το πρόγραμμα σου.  Αν ο σκοπός είναι να χάσεις βάρος, θα τα βάλεις όλα στο πρόγραμμα.

Η διαφοροποίηση των ταχυτήτων θα σε βοηθήσει, τόσο να αποφύγεις τραυματισμούς, όσο να μπεις σε πρόγραμμα και να φτιάξεις την φυσική κατάσταση σου με τον καλύτερο τρόπο.

Τρέξε και άλλαξε την  διατροφή σου

Δεν είναι σοφό να μπεις σε τέτοια επίπονη προσπάθεια, χωρίς να φροντίσεις να αλλάξεις την διατροφή σου. Το να τρέχεις μόνο, μπορεί να σου αλλάξει την φυσική κατάσταση, ωστόσο αν έχεις στόχο την απώλεια βάρους  θα πρέπει να ασχοληθείς και με την τροφή που λαμβάνεις σε κάθε σου γεύμα. Όταν  άθληση και διατροφή δουλεύουν παράλληλα,  μπορείς να έχεις την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα σε χαροποιήσει .

Ιδανικά, κάποιος πρέπει να αγγίζει τουλάχιστον το 65% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού για 30-90 λεπτά για να κάψει λίπος . Ωστόσο, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το τρέξιμο είναι μια έντονη δραστηριότητα, γι αυτό το σώμα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους προπόνηση.

Εάν πιέσεις τον εαυτό σου, χωρίς να έχεις προετοιμαστεί, μπορεί να προκαλέσεις τραυματισμό, κάτι που δεν σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, αλλά να παραμείνεις στο ίδιο σημείο, καθώς δεν θα είσαι σε θέση να συνεχίσεις.

Σκέψου λογικά. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Μόνο έτσι θα φτάσεις στον στόχο. Ξεκίνα δειλά αλλά σταθερά.  Με ένα γρήγορο περπάτημα και μερικά διαστήματα τζόκινγκ, μπορείς με τον χρόνο να δημιουργήσεις έναν σταθερό ρυθμό, που θα σε οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.

Θα το κάψεις το λίπος

Οι σύντομες και γρήγορες διαδρομές με διαλείμματα, είναι πιο αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους. Εκτός από την καύση πολλών θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης, για τις διαλειμματικές προπονήσεις  θα χρειαστείς περισσότερο οξυγόνο, που  σημαίνει περισσότερη ενέργεια, περισσότερες θερμίδες, ακόμα και όταν ολοκληρώσεις την άσκηση.

Από την άλλη, ένας καλός τρόπος να κάψεις το λίπος είναι οι μεγάλες διαδρομές, σταθερής ταχύτητας πχ. διάρκειας από 30 έως 50 λεπτά. Βέβαια, πρόκειται για μια προπόνηση που δεν συνίσταται να γίνεται καθημερινά καθώς μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή εξάντληση. Γι αυτό να αναμείξεις τις διαδρομές από μακριές σε σύντομες, και από αργή σε γρήγορη ταχύτητα.

Μην ξεχνάς ότι είναι απαραίτητο να αφιερώνεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για την ενίσχυση – δύναμη των μυών. Δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και να ανέβεις επίπεδο αν δεν φροντίσεις το μυϊκό σου σύστημα. Θα πρέπει να είναι ισχυρό για να μπορείς να βγάζεις τις προπονήσεις σου χωρίς να τραυματίζεσαι.

 

No comments

Leave a reply