Αύγουστος ξεκούρασης; Κι όμως είναι ο καλύτερος μήνας για να γυμναστείς!

39 Posted by - July 25, 2017 - Workout

Ποιος θα μείνει τον Αύγουστο χωρίς διακοπές; Για όσους έχουν πάει ήδη κάπου για κάποιες ημέρες ή για αυτούς που φέτος δεν έχουν σκοπό να ταξιδέψουν σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος και θα παραμείνουν στην πόλη, είναι η ιδανικότερη περίοδος να κάνουν όλα όσα δεν προλαβαίνουν τον χειμώνα! Ανάμεσα σε αυτά είναι και η γυμναστική!

Κατά πλειοψηφία τον χειμώνα, λόγω φόρτου εργασίας και πολλών υποχρεώσεων, δεν έχουμε χρόνο και ενέργεια για να κάνουμε σωστή προπόνηση. Κατά την διάρκεια των διακοπών, θέλουμε να ξεκουραστούμε… Άρα; Ποτέ δεν υπάρχει η ιδανική περίοδος για να μπούμε σε πρόγραμμα άθλησης. Θα πρέπει μόνοι μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να χωράει στο 24ωρο μας αυτή η μια ώρα άσκησης, κάτι που σημαίνει πως μόνο όταν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και η δράση.

Ζέστη: Ναι, κάνει πολύ ζέστη αλλά το καλοκαίρι όλοι νιώθουμε πιο ανάλαφροι, τρώμε λιγότερο και έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε την ευεξία. Ζήσε την ημέρα σου διαφορετικά. Ξύπνα νωρίς το πρωί (είναι πιο εύκολο απ ότι τον χειμώνα) και αφιέρωσε μια ώρα στην εκγύμναση του σώματος σου. Είτε πηγαίνεις γυμναστήριο (έχουν ήδη αδειάσει από τον πολύ κόσμο), είτε προτιμάς το πάρκο ή το γήπεδο της γειτονιάς (μέχρι τις 9 το πρωί είναι ανεκτή η θερμοκρασία), θα δώσεις στον οργανισμό σου την τόνωση που χρειάζεται.

Ιδανική περίοδος: Όσο και αν σου φαίνεται κουραστικό, ο Αύγουστος είναι μια πολύ καλή περίοδος να μπεις σε πρόγραμμα. Είναι ο μήνας που μπορεί να σε κρατήσει κοντά στην άσκηση, καθώς αφού μπει ο Σεπτέμβρης, θα είσαι ήδη σε φόρμα και θα είναι λιγότερο πιθανό να τα παρατήσεις. Αντιθέτως, θα μπορείς να εξελίξεις την προπόνηση σου.

Προπόνηση:  Ξεκινώντας την ημέρα σου με άσκηση θα παραμείνεις σε εγρήγορση, ενώ δεν θα χρειαστεί να αναβάλλεις την προπόνηση σου γιατί θα την έχεις κάνει ήδη.

Μπες σε ρυθμό σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι!

Being Fit… It’s a wellness Story!

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply