Δες τα αποτελέσματα στο σώμα σου μόνο με μια καλή εκπνοή

41 Posted by - March 15, 2018 - Workout

Μπορεί να είναι απογοητευτικό να  μην βλέπεις αποτελέσματα αν μετράς ώρες στο γυμναστήριο αλλά στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει, μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Κάθε είδους άσκηση είναι ικανή να σε βοηθήσει στην εξέλιξη της φυσικής κατάστασης σου, στην απώλεια βάρους και την σύσφιξη του σώματος, γι αυτό πρέπει να δεις τι είναι αυτό που μπορεί να πηγαίνει στραβά.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να φτιάξεις την αναπνοή σου; Να μάθεις να εισπνέεις και  να εκπνέεις σωστά; Σπάνια σκεφτόμαστε την αναπνοή μας όταν πρόκειται για άσκηση, ωστόσο αν προσπαθείς να αναπνέεις και να εκπνέεις σωστά σε κάθε σου κίνηση, θα δεις πως θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο αποτελεσματικός.

 Ασκήσεις δύναμης: Γενικά θα πρέπει να στοχεύσεις στην εκπνοή, όταν βρίσκεσαι  στο δύσκολο μέρος της άσκησης, κάτι που θα σε βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σώματός. Για παράδειγμα, όταν κάνεις ασκήσεις για τους ώμους και σηκώνεις βάρη, η εκπνοή θα πρέπει να γίνει στο τελείωμα της άσκησης. Όταν τα βάρη τα έχεις σηκώσει ψηλά. Με αυτό τον τρόπο θα συμμετέχει και ο κορμός σου κατά την διάρκεια της άσκησης, κάτι που θα σε βοηθήσει και να διατηρείς τη σωστή στάση σώματος, ενώ συγχρόνως θα δουλεύει μαζί σου και ο κορμός.

 Abs: Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι είναι εφικτό σε κάποιον να κάνει εκατοντάδες κοιλιακούς χωρίς διάλλειμα; Και αναρωτιέσαι, «είναι τόσο δυνατός;» Μπορεί. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, κι όταν δεν εκπνέουμε σωστά και δυνατά, είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιήσουμε πολλά ροκανίσματα, έχοντας ακόμη αντοχή. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα. Για να δεις τον κορμό σου να γίνεται πιο ισχυρός, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς την δυνατή εκπνοή σου. Κάπου εκεί θα καταλάβεις πως δεν χρειάζονται εκατοντάδες επαναλήψεις για να καταφέρεις να σφίξεις τον κοιλιακό σου. Άλλωστε, όταν εκπνέεις δυνατά, και πραγματοποιείς μια ολοκληρωμένη κίνηση κοιλιακού, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις πολλές επαναλήψεις.

Επανεκτίμησε την προπόνηση σου και βάλε στόχο. Οι πολλές ώρες στο γυμναστήριο, δεν είναι η λύση. Η στοχευμένη άσκηση, συνοδευόμενη από μια καλή εκπνοή, είναι ικανή να σε μεταμορφώσει.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply