Ιndoor rowing: 6 λόγοι για να κάνεις κωπηλασία κλειστού χώρου

19 Posted by - November 23, 2016 - Workout

Η κωπηλασία κλειστού χώρου (indoor rowing) έφτασε και είναι η νέα τάση του fitness! Για πολλά χρόνια η προπόνηση στο κωπηλατικό εργόμετρο, θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολη, φέρνοντας στο μυαλό αθλητές καλογυμνασμένους, με αυξημένη μυική δύναμη, αντοχή και αερόβια ικανότητα, γεγονός που ισχύει.

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και πέρα από μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, η κωπηλασία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα, καθώς είναι το μοναδικό μηχάνημα αερόβιας άσκησης που γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος με μια μόνο συνεχόμενη, επαναλαμβανόμενη κίνηση. Και το καλύτερο; Δεν επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις, λόγο της έλλειψης κραδασμών, κάτι που κάνει ο διάδρομος ή το τρέξιμο, η γενικά τα σπορ που έχουν high impact (άμεση επίδραση) στο σώμα μας.

Το indoor rowing έχει κατασκευασθεί για να προσφέρει τα οφέλη της κωπηλασίας κλειστού χώρου στη μάζα! Αυτοί είναι οι 6 λόγοι για να αρχίζεις να….τραβάς κουπί:

1.Γυμνάζει όλο το σώμα
Ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι η κωπηλασία γυμνάζει μόνο το άνω μέρος του σώματος μας. Είναι στη πραγματικότητα μια περίφημη full body άσκηση που δουλεύει και τις 9 μεγάλες μυϊκές ομάδες τετρακέφαλους, δικέφαλους, μηριαίους, γλουτούς, πλάτη, κοιλιακούς, ώμους, δικέφαλους, τρικέφαλους, ραχιαίους, με χαμηλή επίδραση στις αρθρώσεις άλλα παράλληλα σε δυναμώνει απίστευτα και σου προσφέρει αυξημένη καρδιοαναπνευστική αντοχή. Την καλύτερη από οτιδήποτε άλλο.

2. Χαμηλής επίδρασης (low impact) άσκηση
Ο λόγος που η κωπηλασία είναι καλή άσκηση για αποκατάσταση, ειδικά για τους δρομείς, είναι ότι μπορεί να προσφέρει πολύ χαμηλότερη επίδραση στις αρθρώσεις με μεγαλύτερα οφέλη!

3. Είναι πολύ διασκεδαστική άσκηση και σπάει τη ρουτίνα
Το να κάνεις κωπηλασία μόνος σου δεν είναι το ίδιο από το να το κάνεις σε ένα οργανωμένο γκρουπ. Μια οργανωμένη αίθουσα κλειστής κωπηλασίας μπορεί να σου αυξήσει τον συναγωνισμό με τους άλλους αθλούμενους, βλέποντας στα μόνιτορ τα βαρκάκια να διαδέχονται το ένα το άλλο, αναλόγως το ποσό γρήγορα κωπηλατεί ο συνασκούμενος σου. Συγχρόνως, βλέπεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις, πόσα μέτρα κάνεις και σε τι ρυθμό κωπηλατείς! Σίγουρα, σου δίνει το κίνητρο, θα θέλεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, για να φτάσεις στη κορυφή του πίνακα και να τερματίσεις πρώτος στο workout της ημέρας, που δεν είναι το ίδιο καθημερινά!

4. Είναι εύκολο να το μάθεις
Οι κινήσεις από μόνες τους είναι τόσο απλές, που δεν είναι τόσο δύσκολο να τις αφομοιώσεις. Αρκούν μόνο 10 λεπτά από τον προπονητή για να σου δώσει να καταλάβεις, τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις!

5. Κοντρολάρεις το επίπεδο δυσκολίας
Η αντίσταση εξαρτάται από το πόσο δυνατά θα τραβήξεις ή θα σπρώξεις στη κάθε κουπιά που θα εκτελέσεις. Επίσης, το κάθε κωπηλατοεργόμετρο έχει επίπεδο αντίστασης που εσύ μπορείς να ρυθμίσεις πριν τη κάθε προπόνηση! Θέλεις πιο ελαφρύ; κατεβάζεις το επίπεδο αντίστασης. Θέλεις κάτι πραγματικά σκληρό; Την ανεβάζεις και αφήνεις τον ιδρώτα να τρέχει σταγόνα σταγόνα σε κάθε κουπιά!

6. Θερμιδική κατανάλωση
Σε μια μεσαίου επιπέδου τάξη indoor rowing μπορείς να κάψεις 400-900 θερμίδες σε λιγότερο από μια ώρα. Για την ακρίβεια το κάθε γκρουπ διαρκεί περίπου 50 λεπτά και περιλαμβάνει κομμάτια αντοχής, εναλλαγές ρυθμού και διαλλειματικές υψηλής έντασης!

Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις λοιπόν από ένα workout; Τι περιμένεις λοιπόν; Άρπαξε το κουπί and GoRow!

img_5871

Θάνος Τσόχας
6ος παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας
Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Προπονητής κωπηλασίας
Certified FMS Instructor
Certified Personal Trainer N.A.S.M
Certified corrective exercise instructor N.A.S.M (National Academy of Sports Medicine)
Certified TRX trainer Level 2
Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου GoRow

 

No comments

Leave a reply