Ο τρόπος για να αυξήσεις την αντοχή σου… Είναι απλός!

38 Posted by - February 21, 2018 - Motivation, Running, Workout

Η διαδικασία για έναν «αγώνα» απόστασης είναι συναρπαστική! Ωστόσο, αν τα αρκετά χιλιόμετρα σε ανησυχούν, πρέπει γνωρίζεις ότι η αντοχή είναι μια δεξιότητα. Μόνο η τακτική άσκηση θα σε βοηθήσει, να τα καταφέρεις, αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένοι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν, να έχεις την αντοχή ώστε να μην χρειάζεται να σταματάς. Πώς θα αυξήσεις λοιπόν την αντοχή σου;

Ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι το πρωί δεν είναι αυτό που απλώς σε ξυπνάει. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος – σύμμαχος για την προπόνηση σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ (ή άλλο ποτό καφεΐνης που προσδίδει από ένα έως πέντε  mg καφεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους), μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε ταχύτεροι, ισχυρότεροι, και με διάρκεια, ανεξάρτητα αν είμαστε συνηθισμένοι ή όχι στο να πίνουμε καφέ.

Ξεκίνα τις έντονες προπονήσεις. Αν αναζητάς την αντοχή, δοκίμασε να εναλλάσσεις το είδος άσκησης, με κάποιο είδος “ανάκαμψης”.  Έτσι, θα είσαι σε θέση να ασκηθείς περισσότερο και θα σε βοηθήσει να χτίσεις την αντοχή σου με την πάροδο του χρόνου. Ξεκίνησε με 40 λεπτά τρέξιμο σε έναν εύκολο ρυθμό και αύξησε τον σταδιακά καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι να μπορείς να ολοκληρώσεις την προπόνηση σου, σε μια ώρα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην έχεις αρκετή ενέργεια για να ολοκληρώσεις μια προπόνηση. Οπότε, φρόντισε να τροφοδοτείς σωστά τον οργανισμό σου εκ των προτέρων. Τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες είναι μια μεγάλη προ-προπόνηση, δεδομένου ότι μεταφράζεται σε συνεχή ενέργεια. Απλώς φρόντισε να έχεις φάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν πας για τρέξιμο. Ένα γρήγορο σνακ με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη λειτουργεί καλά. Αυτό, μπορεί να είναι ένα smoothie πρωτεΐνης με λίγες θερμίδες, το οποίο «κατεβαίνει» εύκολα και σε κρατάει ενεργό, καθ ‘όλη την διάρκεια του τρεξίματος σου.

Έχουμε ακούσει όλοι για τη σημασία της προπόνησης δύναμης προς οικοδόμηση των μυών, και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Αν στηριζόμαστε μόνο στην αερόβια άσκηση, μπορεί να μας οδηγήσει σε μυϊκή βλάβη, δεδομένου ότι το σώμα μας ψάχνει για καύσιμα. Εκτός από την καλή τροφή, πρόσθεσε, 60 έως 90 λεπτά την εβδομάδα μια προπόνησης δύναμης, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν εξάντληση και πιθανό τραυματισμό.

Το τρέξιμο ή η ποδηλασία πάνω σε ένα λόφο μπορεί να είναι για κάποιους διασκέδαση  και για κάποιους άλλους κάτι απογοητευτικό. Ωστόσο, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για την καύση λίπους αλλά και την ανάκτηση αντοχής. Αύξησε την κλίση στο διάδρομο σου σταδιακά ή πρόσθεσε στο πρόγραμμα σου μια διαδρομή σε βουνό, που μπορεί να σου φανεί δύσκολο, ωστόσο, σταδιακά, θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα της προσπάθειας και την απόδοσης σου.

1 Comment

  • Ομηρος February 8, 2017 - 13:23 Reply

    Πολυ καλο!
    Ευχαριστουμε

  • Leave a reply