Ο τρόπος να δουλέψεις την κοιλιά σου χωρίς άσκηση

34 Posted by - June 5, 2018 - Workout

Έχεις σκεφτεί πως καταφέρνουν κάποιοι, να διατηρούν επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά, ενώ συγχρόνως μπορεί να κάνουν και κάποιες ατασθαλίες ή να περνούν περιόδους που είναι εκτός προγράμματος; Σίγουρα, γυμνάζονται αρκετά, προσέχουν την διατροφή τους, ωστόσο υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που συμβάλει στην «διάθεση» του κοιλιακού μυ, να παραμένει δυνατός και σε εγρήγορση, σε κάθε περίπτωση.

Θέλεις να μάθεις το μυστικό; Είναι τόσο απλό, όσο η καλή στάση του σώματος!

Η καλή στάση του σώματος είναι το ουσιαστικό για ό, τι κάνουμε. Μας βοηθάει στο τρέξιμο, το περπάτημα, σε κάθε είδους άσκηση, ακόμη και αν καθόμαστε σε ένα γραφείο.
Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι η καλή στάση του σώματος σημαίνει σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Όταν το σώμα μας είναι σε ευθυγράμμιση, όλα λειτουργούν σε ένα αυξημένο επίπεδο. Όταν είμαστε σκυμμένοι πάνω από ένα γραφείο κάθε μέρα, αναπόφευκτα καμπουριάζουμε και δεν βοηθάμε καθόλου στην αξιοποίηση των μυών του πυρήνα.

Στην πραγματικότητα, αν δώσουμε βάση στον κορμό μας, μπορούμε να δουλεύουμε τους κοιλιακούς μας και μακριά από το γυμναστήριο. Αν ελέγχουμε την στάση του σώματος μας, μπορούμε να αισθανόμαστε πάντα τους κοιλιακούς μας, ακόμα και  όταν είμαστε στο γραφείο ή στεκόμαστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σαν… κρεμάστρα ή σαν να μας έχουν καρφώσει ένα ξύλο.  Απλώς, μπορούμε να έχουμε πάντα επίγνωση της στάσης του σώματος μας, κρατώντας το σε ευθεία στάση, κάτι που σημαίνει πως συγχρόνως συμμετέχει στην προσπάθεια και ο κοιλιακός μυς.
Όταν το σώμα είναι σε σωστή ευθυγράμμιση, παρατηρείται λιγότερη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, η σπονδυλική στήλη θα είναι ασφαλέστερη και η κοιλιά έχει την δυνατότητα να θα φανεί λεπτότερη.

Το ίδιο πρέπει να ισχύει και στην περίπτωση που τρέχουμε ή περπατάμε ή κάνουμε ασκήσεις. Όταν ελέγχουμε τη στάση του σώματος μας, μας βοηθάει στις ασκήσεις που κάνουμε, καθώς οι ομάδες μυών λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Ο, τι και αν κάνουμε, μπορούμε απλώς να εστιάσουμε στο κορμό μας. Να αποφεύγουμε το καμπούριασμα και να κρατάμε σφιχτή την κοιλιά μας – γεγονός που βοηθάει τόσο στο να δουλεύουν οι μυς που μας ενδιαφέρουν, όσο στο να παραμένει ίσια η πλάτη.

FullSizeRender (19)Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply