Προσπαθείς να χάσεις λίπος από ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος σου; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρεις!

9 Posted by - November 9, 2018 - Motivation, Workout

Τι είναι αυτό που σε βασανίζει; Το παραπανίσιο λίπος στην κοιλιά; Το περιττό λίπος στα πόδια; Στους γλουτούς; Έχει αυξηθεί το λίπος στα χέρια και αγχώνεσαι για το πόσες ασκήσεις τρικέφαλων πρέπει να κάνεις για να σφίξουν; Όπου κι αν στοχεύεις, ο μαγικός τρόπος ή το μαγικό χάπι προς την γρήγορη απώλεια βάρους,  δεν υπάρχει. Η συλλογική δουλειά που πρέπει να κάνεις με τον εαυτό σου, είναι μονόδρομος.  Όσο πιο γρήγορα αποφασίσεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, τόσο πιο σύντομα θα δεις το «θαύμα».

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν πως αφού είναι ικανοποιημένοι από το σώμα τους, πλην ενός σημείου (πχ. μεγάλη λεκάνη), θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό και να δουλεύουν μόνο τους γλουτούς. Αυτό είναι λάθος. Το να κάνεις ασκήσεις που στοχεύουν μόνο στο «προβληματικό» σημείο, δεν θα λειτουργήσει με τον τρόπο που φαντάζεσαι.  Κάνοντας δεκάδες επαναλήψεις για ένα μόνο σημείο, θα καταφέρεις να δυναμώσεις τους συγκεκριμένους μυς αλλά και πάλι δεν θα πάρεις την ικανοποίηση που περιμένεις, αφού δεν θα έχει φύγει ακόμα το λίπος που επιθυμείς.  Κουράζοντας ένα μόνο σημείο, μπορεί να αισθανθείς ότι αυτό που κάνεις, είναι κάτι το σημαντικό (αφού νιώθεις να «καίγεσαι»), ωστόσο για να φύγει το λίπος, είναι απαραίτητες οι καύσεις μέσω της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης.

Από το να εστιάζεις σε ένα μόνο σημείο και να έχεις εμμονή με αυτό, μπες στην διαδικασία να κάνεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης για όλο το σώμα ((συμπεριλαμβανομένου και των ασκήσεων που αγαπάς να κάνεις). Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την συνολική δύναμη σου, να κάνεις «έξυπνες» καύσεις και να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις και στην «προβληματική» περιοχή.
Κάνοντας συνδυαστικές ασκήσεις που συγχρόνως δουλεύουν πολλούς μυς, θα ανεβάσεις παλμούς, θα κάψεις λίπος και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει.

Αν αποφάσισες ότι θα δουλέψεις σοβαρά με το σώμα σου, ξεκίνα με ένα total body workout και μην ξεχνάς, να κρατάς το λίπος μακριά από την διατροφή σου!

evelina-nukta-1-e1424281402679 Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply