Τα 3 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να διώξεις το λίπος της κοιλιάς

17 Posted by - February 15, 2018 - Workout

Ακολουθείς μια σωστή διατροφή, γυμνάζεσαι, έχεις φτάσει εν μέρει τον στόχο σου αλλά ακόμα δεν σε ικανοποιεί η εικόνα της κοιλιάς σου;  Πώς μπορείς να απαλλαγείς απο το επιπλέον λίπος στην κοιλιά, που κρύβει τον κοιλιακό που γυμνάζεις τόσο καιρό;

Οι ασκήσεις για την κοιλιά, μπορεί να δουλεύουν τους μυς σου και να χτίζουν τον κοιλιακό όπως τον ονειρεύεσαι, ωστόσο για να καταφέρεις να βγάλεις αυτή την εικόνα στην επιφάνεια, θα πρέπει να διώξεις το στρώμα του λίπους που υπάρχει απο πάνω.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις το σωματικό λίπος είναι η αερόβια άσκηση. Εάν το πρόγραμμα που ακολουθείς είναι μόνο αναερόβιο με ασκήσεις κυρίως κοιλιακών, ήρθε η ώρα να το τροποποιήσεις λίγο.
Επέλεξε ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης που καίει τις περισσότερες θερμίδες, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι, το σχοινάκι, η πεζοπορία, ή κάποιο μάθημα με συνδυαστικές αερόβιες ασκήσεις. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μια προπόνηση που περιλαμβάνει  διαστήματα ταχύτητας, δεδομένου ότι αυτά έχουν αποδειχθεί ότι στοχεύουν στο λίπος.

Σημαντικός παράγοντας στη μείωση του λίπους είναι η διατροφή. Απέφυγε τα τρόφιμα που δεν περιέχουν καλά λιπαρά, όπως τα συσκευασμένα και το πολύ ψωμί.  Διάλεξε τρόφιμα όπως το αβοκάντο, ξηροί καρποί, σπόροι, και  ελαιόλαδο,  αλλά και τρόφιμα που καταπολεμούν το λίπος της κοιλιάς όπως τα βατόμουρα, ο ανανάς, πρωτεΐνες όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα αχλάδια και τα φυλλώδη πράσινα.

Το στρες μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για το λίπος της κοιλιάς, αφού ενεργοποιεί την παραγωγή της κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες που συνδέεται με αυξημένη όρεξη. Το στρες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο, γι αυτό βρες τρόπους χαλάρωσης.

IMG_6224Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply