Όταν η έρωτηση είναι “Πες μου τι να κάνω;” – Οι 5 τρόποι για να γίνεις επιτέλους Fit!

38 Posted by - December 2, 2017 - Motivation, Workout

Όσα χρόνια και να περάσουν, όσα δημοσιεύματα κι αν διαβάσουμε για την άσκηση, όσα fitness βίντεο και αν δούμε, το ερώτημα παραμένει το ίδιο: «Τι να κάνω για να γίνω πιο αδύνατη;» Και επειδή η κλασική απάντηση «Μην τρως λιπαρά και γυμνάσου» δεν ικανοποιεί κανέναν, θα συνεχίσουμε να κρεμιόμαστε από τα χείλη κάθε fit ατόμου, που για να είναι fit, όλο και κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς. Και πάντα θα έχουμε την απορία πως ο άλλος τα καταφέρνει και εμείς όχι.

Βέβαια, – μεταξύ μας τώρα- όλοι ξέρουμε πως το κάθε fit άτομο, θέλει αυτό που θέλεις και εσύ, με την διαφορά πως ίσως το θέλει περισσότερο και το κάνει πράξη. Εκτός αν αναφερόμαστε σε ειδικούς όπου η δουλειά τους την επιβάλλει αυτή την εικόνα που τόσο πολύ σου αρέσει.

Από την άλλη, είναι επίσης βέβαιο, ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από κάποιους άλλους, ωστόσο η δραστηριότητα που θα επιλέξει ένας λιγότερο δυνατός, δεν χρειάζεται να είναι η ίδια με αυτή του περισσότερο… ανθεκτικού.

Επειδή όμως και πάλι θα συνεχίσουμε να ρωτάμε: «Πες μου τι να κάνω;», διότι μπορεί να μην μας αρέσουν τα γυμναστήρια, να βαριόμαστε να τρέχουμε χμλ, να μην έχουμε παρέα για περπάτημα, να μην έχουμε χρόνο να ακολουθήσουμε ένα ομαδικό πρόγραμμα αλλά ούτε τα χρήματα για έναν προσωπικό γυμναστή την ώρα που τον θέλουμε εμείς, αλλά γι αυτό θα υπάρχουν πάντα οι εναλλακτικές λύσεις.

- Καταγραφή τροφών
Πάρε ένα μπλοκάκι και σημείωσε τις υγιεινές τροφές που σου αρέσουν για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και σνακς. Αυτή μπορεί να είναι η λίστα σου για το σουπερ Μάρκετ.

- Πρόγραμμα διατροφής
Αν δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής, φτιάξε το δικό σου. Όλοι κατά βάθος ξέρουμε τι πρέπει να τρώμε και κυρίως τι να αποφεύγουμε. Φτιάξε το πλάνο της εβδομάδας και κράτα ως μοναδικό κανόνα, να τρως κάτι κάθε τρεις ώρες ώστε να μένει ενεργός ο μεταβολισμός σου. Επίσης να προσέχεις τις ποσότητες. Ακόμα και μια καλή τροφή, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα αν την καταναλώνεις σε μεγάλη ποσότητα.

- Η γυμναστική σου
Αφού αποφασίσαμε ότι θέλεις κάτι να κάνεις, βάλε στόχο και πρόγραμμα στην άσκηση σου. Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις, πόσες φορές την εβδομάδα μπορείς να δουλεύεις γι αυτό; Φτιάξε άλλο ένα πρόγραμμα στο Fit μπλοκάκι σου και ακολούθησε το.

- Η άσκηση σου
Στην περίπτωση που όπως είπαμε, δεν είσαι για γυμναστήρια και γήπεδα, μια καλή εναλλακτική είναι αυτή κάποιων απλών αλλά βασικών ασκήσεων που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι σου. Αξιοποίησε το διαδίκτυο, μπες στο youtube και διάλεξε απλά προγράμματα γυμναστικής για όλο το σώμα. Υπάρχουν πάρα πολλά που μόνο με το βάρος του σώματος σου, μπορείς να τα ακολουθήσεις με μεγάλη ευκολία. Αποθήκευσε αυτά που σου αρέσουν και ξεκίνα. (άλλωστε σε οποιαδήποτε δυσκολία – δεν σε βλέπει κανείς! Μόνη σου είσαι)

- Κάνε εικόνα
Κάθε βήμα που κάνεις, είναι μια επιβράβευση για σένα. Σου δίνει αυτοπεποίθηση και λόγους να φτιάχνεις την εικόνα που θέλεις για σένα. Είναι το βασικό κίνητρο για να συνεχίσεις και να νιώθεις περήφανη ολοένα και περισσότερο. Γιατί η «πειθαρχία» σε οτιδήποτε είναι θέμα χαρακτήρα αλλά και βασική προϋπόθεση για την επίτευξη κάθε στόχου.

 

No comments

Leave a reply