5 λόγοι που πρέπει να εστιάσεις στην δύναμη της προπόνησης

47 Posted by - September 15, 2017 - Workout

Στην καθημερινότητα που ζούμε, υπάρχουν άτομα που προπονούνται καθημερινά-συστηματικά, άλλα που δεν το κάνουν με ευχαρίστηση και κάποια που δεν ασκούνται καθόλου.

Είναι αρκετοί οι λόγοι που κάποιος μπορεί να ξεκινήσει την προπόνηση και να την δει με διαφορετικό μάτι.

Ας αριθμήσουμε τους 5 πιο σημαντικούς:

1.Στρες: Οι συνθήκες ζωής που επικρατούν σήμερα, μας αναγκάζουν να κινούμαστε με γρηγορότερους ρυθμούς από το φυσιολογικό, πράγμα το οποίο αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας. Ξεκινώντας λοιπόν κάποιο είδος προπόνησης, καταφέρνουμε να ρίξουμε το στρες σε φυσιολογικά επίπεδα.

2.Αύξηση μεταβολισμού: Άτομα τα οποία δεν κάνουν κάποιο είδος προπόνησης, έχουν μειωμένο μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει λιγότερες καύσεις στον οργανισμό.  Επιλέγοντας λοιπόν κάποιο είδος προπόνησης (μυϊκή, αντοχή, δύναμη, κτλ),καταφέρνουμε να έχουμε αυξημένο μεταβολισμό, πράμα που σημαίνει ότι διατηρούμε το βάρος μας σε σταθερά επίπεδα και αποτρέπουμε την εμφάνιση παχυσαρκίας.

3Καλύτερη καρδιοναναπνευστική λειτουργία: Όταν προπονούμαστε έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση, όπου αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη και πιο εύκολη λειτουργία της καρδιάς, άρα μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικά, κτλ.

4. Αύξηση μυϊκής μάζας: Ανάλογα με το είδος προπόνησης που έχουμε επιλέξει, μπορούμε να πετύχουμε αύξηση της μυϊκής μας μάζας, με αποτέλεσμα καθημερινά πράγματα να γίνονται πιο εύκολα. Επίσης έχοντας αυξημένη μυϊκή μάζα, μειώνουμε τις πιθανότητες καταγμάτων και τραυματισμών, σε τυχόν πεσίματα, επειδή η αντίδραση των μυών είναι πολύ πιο γρήγορη.

 5. Καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων: Ό,τι είδος προπόνησης και να επιλέξει κάποιος απο εμάς, κατά την διάρκεια αυτής, παράγονται στον οργανισμό μας ουσίες, οι οποίες ευθύνονται για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνονται στο μέγιστο βαθμό οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιου είδους καρκίνου στον οργανισμό μας.

 

FullSizeRender (9)Λεωνίδας Λύτρας

Personal Trainer– Απόφοιτος Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

lytras@gmail.com

facebook name: Lytras Leonidas

 

No comments

Leave a reply