Χάνουμε το λίπος γρήγορα γιατί ξέρουμε τα μυστικά!

60 Posted by - February 26, 2018 - Motivation

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Να αποκτήσουμε ξαφνικά τέλειους μηρούς και επίπεδη κοιλιά, όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται. Μπορούμε όμως να έχουμε υπόψη μας κάποια στοιχεία «κλειδιά» για να φτάσουμε σύντομα τον στόχο μας.

Μην ξεχνάς πως μια καλή προσπάθεια, δεν πάει ποτέ χαμένη. Αντιθέτως, είναι αυτή που θα μας κινητοποιήσει να πάμε ένα βήμα παραπάνω!

Ξεκινάμε με:

Αερόβια άσκηση: Είναι ο κατάλληλος τρόπος να απαλλαχθούμε από το λίπος, να κάψουμε θερμίδες και οι αερόβιες ασκήσεις είναι ιδανικές για να το καταφέρεις. Τρέξιμο, ποδήλατο, ελλειπτικό, σκοινάκι. Ό, τι κι αν επιλέξουμε, θα αρχίσουμε να καίμε θερμίδες και θα αποκτούμε ολοένα και καλύτερη φυσική κατάσταση ώστε σταδιακά να αυξάνουμε και τον χρόνο της άσκησης. Όσες περισσότερες φορές την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε, τόσο το καλύτερο.

Λίγο επάνω… λίγο κάτω: Για να  καταφέρουμε να κάψουμε λίπος, μια πολύ καλή επιλογή είναι να αυξομειώνουμε την ένταση του ρυθμού μας. Να αυξάνουμε παλμούς και μετά από λίγο να τους κατεβάζουμε. Επιλέγουμε τον χρόνο πχ αλλαγή κάθε ένα λεπτό ή κάθε 2 λεπτά και ξεκινάμε! Είναι αυτό το.. σοκ που προκαλούμε στον οργανισμό μας και κατά ένα «μαγικό» τρόπο, το καίει το λίπος!

Η σωστή τροφή: Πρωτεΐνη, υδατάνθρακας, φυτικές ίνες. Κάνουμε λίστα με τις πιο υγιεινές τροφές, υπολογίζοντας όλα τα γεύματα της ημέρας και φτιάχνουμε το δικό μας ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς καμία στέρηση. Παίρνουμε ενέργεια, τρώμε αυτά που μας αρέσουν χωρίς υπερβολές και υγιεινά.

Μείωσε τις θερμίδες: Για να χάσουμε  λίπος θα πρέπει αναγκαστικά να τρώμε λιγότερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει το στομάχι μας. Πιο ιδανικά, για να μην χρειαστεί να νιώσουμε πεινασμένοι, θα μπορούσαμε να μοιράσουμε τις θερμίδες που θα κόψουμε από το φαγητό μας, με αυτά που θα κάψουμε κάνοντας γυμναστική.

Νερό: Δεν ξεχνάμε πως το νερό ως ουσία είναι πολύ καλύτερο από κάθε ποτό ή αναψυκτικό.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply