Επιχείρηση αδυνάτισμα: Με αυτόν τον τρόπο χάνουμε κιλά

62 Posted by - May 20, 2022 - Motivation, Nutrition

Σίγουρα ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής και μια καλή διατροφή προσφέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι θέλουμε λίγο.. σπρώξιμο για να μην ξεφεύγουμε από ένα τυπικό πρόγραμμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μερικά τρικς που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε συντονισμένοι και να μην ξεχνάμε ούτε λεπτό, ποιος είναι ο στόχος μας!

 

Επιχείρηση: «Οργάνωση»

Οργανώνουμε όλα όσα μπορεί να εξελιχθούν σε… αδυναμίες και έτσι, δεν έχουμε καμία δικαιολογία.

 Τα έχουμε όλα έτοιμα: Αρχίζουμε να αγαπάμε το αθλητικό στυλ και βγάζουμε στην επιφάνεια όλα τα σπορ ρούχα μας, ώστε να είμαστε ανα πάσα στιγμή έτοιμοι για δράση. Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι να βάλουμε ως στόχο την πρωινή γυμναστική. Έχοντας τα αθλητικά μας ρούχα μπροστά μας, μας βοηθάει να μην αναβάλουμε την προπόνηση μας. Έτσι, ξέρουμε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε πριν πάρουμε το πρωινό μας, είναι να βγούμε έξω και να αρχίσουμε να γυμναζόμαστε.

 

- Ενδιάμεσα γεύματα: Επειδή δεν μας αρέσει να ακολουθούμε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής αλλά συγχρόνως δεν θέλουμε να φτάνουμε σε σημεία που να μην έχουμε τι να φάμε, αναζητώντας οτιδήποτε, κάνουμε την τσάντα μας «τροφοθήκη». Υπάρχουν πολλά σνακ που μπορούν να διατηρηθούν για μέρες μέσα σε μια τσάντα. Αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, μπισκότα βρώμης, μήλο, αχλάδι, μέλι (pocket), κριτσίνια.

 

- Προετοιμασία γευμάτων: Όλοι ξέρουμε ότι το σπιτικό φαγητό με τα υλικά της επιλογής μας, είναι ό, τι καλύτερο. Δεν είναι για όλους εύκολο να έχουν πάντα έτοιμο το φαγητό τους, ωστόσο επειδή έχουμε στόχο, μπορούμε να φτιάξουμε το εβδομαδιαίο μας διατροφικό πρόγραμμα με τα γεύματα που μας είναι δυνατό να έχουμε προετοιμάσει.  Άλλωστε, οι υγιεινές τροφές δεν είναι «μπελαλίδικες» στην προετοιμασία τους. Πχ. Τα μπιφτέκια. Μπορούμε να τα έχουμε ζυμωμένα, έτοιμα στην κατάψυξη μας και να τα βγάζουμε ανά δυάδα για το ψήσιμο. Όπως το κοτόπουλο ή το μοσχάρι, το οποίο μπορούμε να το ζητάμε κομμένο στα γραμμάρια που το θέλουμε και να το αποθηκεύουμε ανά συσκευασία. Επίσης, τα όσπρια είναι ένα γεύμα που μπορεί να χρειάζεται αρκετή ώρα βρασίματος, ωστόσο αντέχουν κάποιες ημέρες στο ψυγείο μας, οπότε μπορούμε να τα έχουμε μαγειρέψει όταν εμείς θα έχουμε χρόνο.

 

- Να έχουμε πάντα στόχο: Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται ο στόχος είναι αυτός που μας κινητοποιεί και το πείσμα μας, να τα καταφέρουμε. Οι καθημερινές οικογενειακές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, είναι ικανές να μας πηγαίνουν πίσω σε αυτά που προσωπικά μας ευχαριστούν και να αφήνουμε στην άκρη μια προσωπική μας ευχαρίστηση ή στόχο. Γι αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε, το γιατί κάνουμε όλα τα παραπάνω.

 

No comments

Leave a reply