Εσύ τι κάνεις για να «χτυπήσεις» την κυτταρίτιδα;

44 Posted by - September 12, 2017 - Motivation, Workout

Η κυτταρίτιδα είναι ένα είδος λίπους, που είτε φαίνεται λίγο, είτε πολύ, καμία γυναίκα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την εικόνα και η μοναδική της επιθυμία είναι να απαλλαγεί από αυτό.

Θα χρειαστεί αρκετός καιρός και πολύ υπομονή, για να καταφέρεις να μειώσεις το ποσοστό λίπους από αυτό το δύσκολο σημείο, που βλέπεις την κυτταρίτιδα αλλά υπάρχει τρόπος να δεις διαφορά. Η έντονη γυμναστική όπως, τρέξιμο, ποδηλασία, πεζοπορία, θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο όπλο σου.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να μειώσουν το λίπος στο σώμα σου, κάνοντας ενδυνάμωσης με κινήσεις που στοχεύουν στα προβληματικά σημεία. Ακόμα και 30’ στοχευμένης άσκησης που συνδυάζει το cardio με την προπόνηση δύναμης, αποδεικνύεται μια αποτελεσματική προπόνηση.

Φυσικά, η υγιεινή διατροφή για την  διατήρηση ενός υγιούς βάρους, είναι αναμφισβήτητα ένα βασικός παράγοντας, προκειμένου να δούμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε.  Γι αυτό, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, προτίμησε να τρως  φρούτα και λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, υγιεινά λίπη, και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Το επόμενο κλειδί είναι το μπουκάλι με το νερό που κρατάς στα χέρια σου. Το νερό είναι ο νούμερο ένα λιποδιαλυτής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από το ενισχύσεις την προσπάθεια σου, κρατώντας το «σύστημα» σου ενυδατωμένο.

Να έχεις στο μυαλό σου, πως όσο κι αν φροντίζεις τον εαυτό σου με σωστή διατροφή και άσκηση, τίποτα δεν πρόκειται να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα εντελώς.

Σίγουρα όμως, η κυτταρίτιδα μπορεί να σταματήσει να φαίνεται έντονα. Το 80 τοις εκατό των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα (χάρη στα γονίδια και το γεγονός ότι είναι γυναίκα – Ναι, άδικο). Γι αυτό, μην χαλάς την ψυχολογία σου. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου, πρόσεχε την διατροφή σου, επιστράτευσε την αυτοπεποίθηση σου και είναι βέβαιο ότι μπορείς να την καταπολεμήσεις τόσο, όσο για να νιώθεις υπερήφανη. Κανένας κόπος δεν πάει χαμένος!

Εβελίνα Νύκτα

Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

evelina-nukta-1-e1424281402679

No comments

Leave a reply