Ξεκινάς να λες «όχι» και χάνεις βάρος!

32 Posted by - November 9, 2017 - Motivation, Nutrition

Πόσο εύκολο είναι να λες «όχι» σε κάτι που μπορεί να λατρεύεις να τρως, ιδιαίτερα αν έχεις έντονη την ανάγκη να το φας ή πολύ περισσότερο, αν πραγματικά πεινάς και το μόνο που θέλεις, είναι να αρπάξεις ό,τι βρεις μπροστά σου;

Αν εξαιρέσουμε τις ακραίες στιγμές, τρελής επιθυμίας για οτιδήποτε φαγώσιμο, οι υπόλοιπες είναι αρκετά «βιώσιμες» για να πούμε «όχι» σε κάτι που γνωρίζουμε ότι έχει πολλές θερμίδες ή… κακές θερμίδες και μας βγάζει τόσο απο τον στόχο, όσο μας κάνει να θέλουμε να φάμε περισσότερο.

Υπάρχουν στιγμές – κυρίως αυτές που νιώθουμε πιεσμένοι – που το μόνο που δεν μας νοιάζει, είναι να προσέξουμε τι θα φάμε. Και αυτές οι στιγμές, συνηθίζεται να είναι πολλές.

Οι άνθρωποι εφεύρουν πολλές «ιστορίες» προκειμένου, να καταφέρουν, να μείνουν πιστοί σε ένα πρόγραμμα. Κι επειδή – ως γνωστών – όλα είναι στο μυαλό και το να αφοσιωθείς, χωρίς να παρεκκλίνεις, είναι καθαρά ψυχολογικό, ας καταγράψουμε κάποια απο αυτά που χρησιμοποιούν κάποιοι άνθρωποι, που αισθάνονται αδύναμοι μπροστά στις λιγούρες τους.

 Φωτογραφίες: Τα social media είναι γεμάτα από φωτογραφίες γυναικών και ανδρών που έχουν ζηλευτά σώματα – και είναι real -, γεγονός που πολλούς τους βοηθάει – κρίνοντας τα πρότυπο – να μην χάνουν προπόνηση, να μην σκέφτονται το φαγητό και να φωνάζουν «Μπορώ και εγώ».

 Video: Παραμένοντας στα social media, βλέπουμε πολλά video με τρέινερς ή με αθλούμενους που κάνουν ασκήσεις και βοηθούν τόσο ως motivation τους ακολούθους τους, είτε ως παράδειγμα για κάποιες ασκήσεις που είναι εύκολο να κάνεις.

 Μουσική: Η μουσική έχει την ικανότητα να μας ταξιδεύει. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συγκεκριμένες μουσικές ως motivation και δεν παραλείπουν να τις ακούν σε κάθε περίπτωση. Ιδιαιτέρως στην περίπτωση που αισθάνονται ότι θα… παραστρατήσουν.

 Ταινίες: Δεν είναι μια, δεν είναι δυο, είναι πάρα πολλές. Ταινίες με αθλητές που αγωνίζονται σκληρά προκειμένου να βγουν νικητές. Ταινίες με ερασιτέχνες αθλητές που μπαίνουν σε άσκηση και καταφέρνουν να μεταμορφωθούν. Ταινίες με κάθε είδους ιστορία με πρωταγωνιστές να έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Όλες αυτές λειτουργούν ως motivation για πολλούς, δίνοντας ένα ερέθισμα,  ένα push στον εκάστοτε θεατή, να θέλει να μπει σε πρόγραμμα.

 Τροφοδοσία: Ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να γεμίζει το οπτικό του πεδίο με φρούτα και λαχανικά. Ντομάτες, αγγούρια, μήλα, αχλάδια, ροδάκινα. Είναι προιόντα που μπορείς να έχεις σε μια σακούλα και να τα φας ανα πάσα στιγμή. Και κάπου εκεί, θα αναρωτηθείς: «Θα είμαι στην δουλειά και θα έχω ντομάτες;». Η ντομάτα είναι προϊόν που περιέχει αρκετό νερό, καθόλου ζάχαρη, – σε αντίθεση με τα φρούτα που σε ποσότητα έχουν αρκετή ζάχαρη – είναι χορταστική και χρειάζεται απλώς λίγο πλύσιμο. Το ίδιο ισχύει και για το αγγούρι. Απλώς θέλει λίγο καθάρισμα. Και; Σημασία έχει ότι δεν είναι δύσκολο ή ανέφικτο.

 Say it again n again: Ένας καλός τρόπος – αρκεί να μην εξελιχθεί σε κουραστικός για τους άλλους – είναι να το λες. Να το συζητάς. Όσο μοιράζεσαι την εμπειρία σου, ακούς απόψεις, βγάζεις το πάθος του στόχου σου, διαβάζεις έρευνες, ενημερώνεσαι για το τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, «βλέπεις» μακριά τον στόχο σου, είναι πιο δύσκολο να παρασυρθείς.

FullSizeRender (15)Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply