Φτιάξε το σώμα που ονειρεύεσαι με ένα μόνο Kettlebell!

25 Posted by - February 1, 2017 - Workout

Έχεις σκεφτεί ότι μόνο με ένα αξεσουάρ γυμναστικής, θα μπορούσες να γυμνάσεις όλο σου το σώμα εύκολα, χωρίς να είσαι σε ένα γυμναστήριο; Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταφέρεις να έχεις ένα δυνατό κορμί. Σημασία έχει να το θέλεις και να πράττεις έξυπνα, συνδυάζοντας ασκήσεις που μπορείς να τις κάνεις και θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις.

Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα kettlebell και πρόσθεσε ασκήσεις στο ημερήσιο πρόγραμμα σου που μπορούν να σε μεταμορφώσουν.  Θέλουμε να γυμναζόμαστε με οικονομικό τρόπο και το kettlebell είναι ένα αντικείμενο που μπορούμε να αποκτήσουμε  (Xtreme stores 25,80 ευρώ).

Τα Kettlebells είναι αλτήρες σε μια αντισυμβατική μορφή που μοιάζει με τη σφαίρα της σφαιροβολίας με λαβή. Η ιστορία τους ξεκινάει από την Ρωσία του 17 αι. αφού ήταν η πρώτη μορφή σχετικά σύγχρονης μορφής άσκησης με βάρη.

Υπάρχει ένα πλήθος ασκήσεων που μπορεί κάποιος να εκτελέσει με τους Kettlebells, ενώ η ιδιαίτερη μορφή του μπορεί να κάνει την προπόνηση ακόμα πιο απαιτητική και αποτελεσματική. Από τη φύση τους, αυτοί οι αλτήρες χρειάζονται μεγάλη δύναμη, συγκέντρωση και ενεργοποίηση περισσότερων μυϊκών ομάδων από τους κοινούς αλτήρες.

Κάνουμε ζέσταμα, καλές διατάσεις και ξεκινάμε το ασκησιολόγιο μας γυμνάζοντας όλο μας το σώμα:

Άρσεις Θανάτου

IMG_7835

IMG_7876

IMG_7913

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια από τις βασικότερες ασκήσεις, εξίσου σπουδαία όπως τα καθίσματα. Εκτός από πόδια και γλουτούς, γυμνάζει και τον κορμό, λόγω της στάσης που απαιτείται να έχουμε. Για να εκτελέσουμε σωστά τις άρσεις, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως κατεβαίνουμε με την λεκάνη και ανεβαίνουμε με την λεκάνη. Το υπόλοιπο σώμα παραμένει σταθερό. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Προβολές

IMG_7896

Η άσκηση που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από κάθε προπόνηση και δυναμώνει τα πόδια, μπορεί να ενισχυθεί με ένα kettlebell. Κρατώντας το kettlebell ψηλά, μπορείς συγχρόνως να γυμνάζεις και τον κορμό σου.  Εναλλάξ το κάθε πόδι με μπροστινές προβολές, κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Τρικέφαλοι

IMG_7893

IMG_7894

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δυναμώνουμε τα «μπρατσάκια» μας χρησιμοποιώντας το kettlebell. Προσέχουμε να έχουμε κλειστά τα χέρια μας για να δουλεύουμε σωστά και στοχευμένα. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Δικέφαλοι, στήθος, πλάτη

IMG_7891

IMG_7892

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, τον κορμό μας σφιχτό και γερμένο προς τα εμπρός τραβάμε το χέρι μας προς τα πίσω και επάνω ώστε να ακουμπήσει το χέρι μας στα πλευρά. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Κοιλιακοί

IMG_7888

 

Κράτα το kettlebell ψηλά και γύμνασε την κοιλιά σου. Κάνε τους κλασσικούς κοιλιακούς σηκώνοντας το κεφάλι και τους ώμους σου και επανέλαβε για 15 φορές. Μην ξεχνάς να εκπνέεις καλά όταν σηκώνεσαι.   Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων + 5 επαναλήψεις μείνε επάνω.

Πλαϊνό μέρος κοιλιακού

IMG_7886

IMG_7887

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάνουμε περιστροφές και δυναμώνουμε τον κορμό.  Κράτησε το kettlebell με τα δύο  χέρια μπροστά από το στήθος. Σήκωσε τα πόδια στον αέρα και βρες την ισορροπία που χρειάζεται για να μην πιέζεις τη μέση σου. Ξεκίνα τις περιστροφές δεξιά και αριστερά  φροντίζοντας τα πόδια σου να παραμένουν ακίνητα. Κάνε 3 σετ των  20 επαναλήψεων.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

 

 

 

 

 

03-003-583_1107-800X800_2ps7-qd

 

 

Μπες και εσύ στα Xtreme και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!

2 Comments

  • Ιόλη February 1, 2017 - 12:57 Reply

    Αγαπημένο kettle.. Ωραίες και κατανοητες ασκήσεις με όμορφες φωτο! Ευχαριστούμε being

  • Έχω ένα τέτοιο 40κιλο για πρόχειρη άσκηση στο σπίτι όταν δεν μπορώ να πάω στο γυμναστήριο.

  • Leave a reply