Έχουμε τον τρόπο και φτιάχνουμε επίπεδη κοιλιά τώρα

51 Posted by - June 18, 2019 - Workout

Η μείωση του λίπους περιλαμβάνει ένα μείγμα από έξυπνη διατροφή και αποτελεσματική άσκηση. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι τρως καλά – όχι πολύ ή λίγο- αλλά τόσο όσο να είναι ισορροπημένος ο οργανισμός.

Αν τρως πολύ λίγο (λιγότερο από 1200 θερμίδες την ημέρα) για να μειώσεις το λίπος, θα καταφέρεις απλώς να επιβραδύνεις την απώλεια βάρους γιατί ο μεταβολισμός σου, δεν θα έχει τα αντίστοιχα «καύσιμα» για να δουλέψει όπως επιθυμείς. Επίσης, αν γυμνάζεσαι χωρίς να αλλάξεις τη διατροφή σου, θα περάσεις πολύ χρόνο στο γυμναστήριο με μικρό αποτέλεσμα.

Έχοντας καλή στάση του σώματος, θα σε βοηθήσει να δουλέψεις το σώμα σου πιο δυνατά και θα ενισχύσει τους μυς τις κοιλιάς. Κάνε κοιλιακούς αλλά μην ξεχνάς ότι η αερόβια άσκηση, θα σε βοηθήσει στην συνολική απώλεια βάρους.

Αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα, δοκίμασε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς.

Προσπάθησε να περιορίσεις το άγχος σου. Έχοντας πάρα πολύ άγχος, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται γύρω από την κοιλιά σου.

Το μυστικό για να έχεις επίπεδη κοιλιά, περιλαμβάνει μια διατροφή που βοηθά να συρρικνωθεί αυτό το μεσαίο τμήμα. Μην ξεχνάς λοιπόν, να επιλέγεις τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και άλλα τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά.

Εκτός από το τι τρως, πρέπει να προσέχεις και τι πίνεις. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λεμόνι κάθε πρωί, για παράδειγμα, θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» τον οργανισμός σου.

Αν θέλεις πραγματικά να φτιάξεις τους κοιλιακούς, μην σπαταλάς το χρόνο σου εστιάζοντας αποκλειστικά σε αυτό το σημείο. Μην τονώνεις μόνο μια ομάδα μυών. Εξοικονόμησε χρόνο δουλεύοντας πολλά μέρη του σώματος, με ασκήσεις που περιλαμβάνουν και τον πυρήνα – την κοιλιά.

Δουλεύοντας την κοιλιά, μην επικεντρώνεσαι μόνο στο πάνω μέρος του κοιλιακού, κάνοντας απλώς τα κλασσικά ροκανίσματα.  Προσπάθησε να δουλεύεις συγχρόνως τόσο το πλάγιο μέρος, όσο και το κάτω μέρος της κοιλιάς. Δοκίμασε τους κοιλιακούς «σανίδα». Η στήριξη , εστιάζει σε ολόκληρο τον πυρήνα, ενισχύοντας παράλληλα τα χέρια και τα πόδια.

Πρόσθεσε στο πρόγραμμα σου, ασκήσεις ισορροπίας. Αυτές οι ασκήσεις απαιτούν να κρατήσεις σφικτό τον κορμό σου και είναι ιδανική λύση για το δρόμο προς την επίπεδη κοιλιά.

εβελινα

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply