Η προπόνηση ποδοσφαίρου είναι για σένα που θέλεις να χάσεις λίπος

8 Posted by - December 10, 2022 - Motivation, Workout


Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για την απώλεια βάρους γιατί δουλεύει τους μυς και την καρδιά σας με διαφορετικούς τρόπους. Βοηθάει στην αύξηση  μυϊκής μάζας, ενισχύει το μεταβολισμό, ενώ καίει περισσότερο λίπος ενεργοποιώντας μυϊκές ίνες, τόσο βραδείας όσο και ταχείας συστολής. Ως προπόνηση καρδιο, το ποδόσφαιρο καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από τις τυπικές προπονήσεις, επειδή γίνεται εναλλαγή μεταξύ αερόβιου και αναερόβιου ενεργειακού συστήματος.

Καίω θερμίδες

Επειδή μια προπόνηση  ποδοσφαίρου απαιτεί από εσάς να καταβάλλετε συνεχώς προσπάθεια σε διάφορα επίπεδα έντασης, σας προσφέρει αερόβια και αναερόβια προπόνηση. Με τη συνεχή εναλλαγή μεταξύ χρήσης αυτών των ενεργειακών συστημάτων, καίτε περισσότερες θερμίδες.

Καίω λίπος 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το τακτικό ποδόσφαιρο έχει βρεθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος. Το ποδόσφαιρο λειτουργεί σε μυϊκές ίνες ταχείας συστολής επειδή χρησιμοποιείται εκρηκτική δύναμη για σπριντ, άλματα, γρήγορη αλλαγή κατευθύνσεων και άλλες εκρηκτικές κινήσεις σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Οι ίνες ταχείας συστολής απαιτούν αποθηκευμένη γλυκόζη για ενέργεια, επομένως η χρήση τους απελευθερώνει ορμόνες που καίνε λίπος, ενώ συνεχίζουν να καίνε λίπος τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και  μετά την προπόνησή σας. Αυτό σας κάνει να καίτε περισσότερο λίπος από ό,τι θα καίγατε   κάνοντας αερόβια άσκηση με σταθερό ρυθμό.

Χτίζω Μύες

Το ποδόσφαιρο λειτουργεί τόσο με γρήγορη συστολή κατά τη διάρκεια εκρηκτικών κινήσεων όσο και στις μυϊκές ίνες βραδείας συστολής κατά τη διάρκεια της αερόβιας δραστηριότητας, ενώ η εργασία περισσότερων μυϊκών ινών διεγείρει περισσότερη μυϊκή ανάπτυξη. Χρησιμοποιείτε κάθε σημαντική μυϊκή ομάδα για το ποδόσφαιρο και προκαλείτε ιδιαίτερα το κάτω μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των γλουτών, των μηριαίων, των τετρακέφαλων και των γαστροκνημίων σας. Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολισμός σας, επομένως προπονώντας  τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες αποτελεσματικά, θα κάψετε περισσότερο λίπος ακόμα και εκτός γηπέδου.

Παίξτε μπάλα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για αποτελέσματα απώλειας βάρους, εαν δεν ασχολείστε με κάποιο άλλο είδος προπόνησης. Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να κάνετε παράλληλα 2 φορές τη βδομάδα ενδυνάμωση που θα βοηθήσει στην ποδοσφαιρική απόδοση και την πρόληψη τραυματισμών.

67674AE2-0FBE-4D8C-B93B-6A62BC298B0D

No comments

Leave a reply