Μείνε σε εγρήγορση αυτό το καλοκαίρι χωρίς να πάρεις ούτε ένα κιλό!

44 Posted by - June 11, 2019 - Motivation, Workout

Ναι, μπορείς και εσύ να μπεις στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προπόνησης!  Ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Όλα μια ιδέα είναι! Ακόμη και η προπόνηση! Δεν έχει σημασία το που είσαι και τι πρόγραμμα έχεις. Σημασία έχει να θέλεις να συντηρήσεις την φυσική σου κατάσταση και να εκμεταλλευτείς κάθε σου μέρα προς όφελος σου!  Δες ορισμένα γρήγορα βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις τη ρουτίνα σου.

 

Είναι αρκετά δύσκολο να επιμείνεις σε μια ρουτίνα προπόνησης, δεδομένου ότι το καλοκαίρι μας ενδιαφέρει κυρίως να τρέχουμε στις παραλίες, να τρώμε παγωτό και να ακούμε ωραίες μουσικές! Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταφέρεις να συνδυάσεις την χαλάρωση που επιζητάς, με την άσκηση! Ο προγραμματισμός – η υπόσχεση στον εαυτό σου – για κάποιες ασκήσεις ή ολιγόλεπτο τρέξιμο, θα σε βοηθήσει να μην παραλείψεις την προπόνηση σου και κατ επέκταση να μην πάει χαμένο ό, τι έχτισες όλο το χειμώνα.

Οι χαλαρωτικές καλοκαιρινές μέρες είναι γεμάτες από υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές και είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να βρεις την «χρυσή τομή» και ό, τι καναταναλώσεις να είναι με μέτρο. Δεν στερούμαστε τίποτα γιατί αγαπάμε αυτές τις μοναδικές απολαύσεις της ζωής, συγχρόνως όμως ξέρουμε που θα σταματήσουμε!

Διατήρησε την ένταση της προπόνησης σου σε υψηλό επίπεδο για να μην νιώσεις ούτε στιγμή ότι βγήκες από το πρόγραμμα. Δοκίμασε την γυμναστική στην παραλία! Ιδιαίτερα αν είσαι από αυτούς που αγαπούν τις μη οργανωμένες παραλίες που δεν έχουν πλήθος κόσμου, μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις σου στην άμμο, να κολυμπήσεις και να ολοκληρώσεις 1 ώρας προπόνηση που πραγματικά θα σε ευχαριστήσει! Άλλωστε πόσες φορές μέσα στον χρόνο έχεις την δυνατότητα να ασκηθείς σε ένα τέτοιο καλοκαιρινό mood;

Μην αφήνεις τον καιρό να περνάει παραμένοντας σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Πέραν του ότι μας αρέσει να έχουμε ωραίο σώμα και να καίμε το λίπος μας, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την άσκηση μας πιο εύκολα όταν το καλοκαίρι θα τελειώσει.  Γιατί στην περίπτωση που παρατήσουμε την γυμναστική για περισσότερο από ένα μήνα, θα είναι πολύ δύσκολο να μπούμε σε ρυθμό από Σεπτέμβρη!

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply