Τρόποι να γυμναστείτε με τον σκύλο σας

3 Posted by - April 10, 2022 - Motivation

Η γυμναστική με το κατοικίδιο ζώο σας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Τα κατοικίδια θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας—αλλά μήπως θα πρέπει να έχουν και μια πρωταρχική θέση στις προπόνησής μας; Η γυμνάστρια, Jess Sims, το πιστεύει και εμείς τείνουμε να συμφωνήσουμε. Εξάλλου, πάντα αναζητούμε τρόπους να εμπλουτίσουμε τα πράγματα όταν πρόκειται για τη ρουτίνα άσκησής μας.

Είτε απλά προσπαθείτε να κινηθείτε περισσότερο, είτε αναζητάτε τρόπους να συμπεριλάβετε το κατοικίδιο σας σε κάθε σας δραστηριότητα, η Jess Sims δίνει συμβουλές για το πώς να γυμνάζεστε με τον σκύλο σας.

Αλλά προτού μπούμε στις λεπτομέρειες, ίσως αναρωτιέστε γιατί πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ασκηθείτε με το κατοικίδιό σας. Τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων (72% σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο της εταιρία τροφής σκύλων Acana) νιώθουν ότι είναι πιο δραστήριοι μετά την υιοθεσία ενός σκύλου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες σκύλων περνούν 200 περισσότερα λεπτά περπατώντας την εβδομάδα από εκείνους χωρίς σκύλους.

«πέρυσι με την πανδημία, τόσοι πολλοί φίλοι μου έλεγαν, θεέ μου, δεν έχω βγει έξω εδώ και τρεις μέρες», λέει η Sims στο Prevention. «Με τα σκυλιά δεν έχεις άλλη επιλογή, αναγκάζεσαι να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά, οπότε βοηθά να βάλεις όρια. Και είναι πολύ ωραίο να βγαίνεις έξω».

Φύγαμε για μια βόλτα 

Όσο για το τι κάνει η Sims και τα δύο κουτάβια της για να παραμείνουν δραστήρια; Τους αρέσει ένας απλός περίπατος. «Αυτή τη στιγμή κάνουνε τα βασικά», λέει . «Κάνουμε περπάτημα, πεζοπορία στο κεντρικό πάρκο, το Morningside Park στο Χάρλεμ. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι της προπόνησης».

Μπορείτε να κάνετε μαζί τους ασκήσεις με το βάρος του σώματος. 

Μια προπόνηση μπορεί να είναι όσο απλή θέλετε. «Λατρεύω τις προπονήσεις με το βάρος του σώματος. Το μόνο που έχεις να επιλέξεις  είναι τον χρόνο  και την ένταση», εξηγεί η Sims. Συνιστά να δοκιμάσετε μια αντίστροφη μέτρηση για squat. «Κάντε ένα squat αντίστροφη μέτρηση 3, 2, 1 και μετά σηκωθείτε γρήγορα. Και μετά, κάθε φορά που κάθεσαι οκλαδόν, μπορείς να φωνάζεις τον σκύλο σου να πηδήξει και να του δώσεις  ένα φιλί» 

Συνιστά να κάνετε το ίδιο πράγμα με pushups, ακόμη και burpees – απλά βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας δεν ενθουσιάζεται τόσο πολύ και να σας εμποδίζει. Η ασφάλεια τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιό σας είναι πάντα προτεραιότητα.

Μην ξεχνάτε τα cooldowns

Όπως και εμείς, έτσι και τα κατοικίδια μας χρειάζονται χρόνο για αποθεραπεία από μακρινούς περιπάτους ή περιόδους έντονης δραστηριότητας. «Τα σκυλιά χρειάζονται οπωσδήποτε αποκατάσταση, ειδικά στη ζέστη. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Βεβαιωθείτε ότι τα σκυλιά είναι ενυδατωμένα».

Τέλος,  η Sims λέει να κάνετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας και ότι το πιο σημαντικό πράγμα και για τους δυο σας είναι να συνεχίσετε να κινείστε!

No comments

Leave a reply