5 τρόποι να μείνουμε πιστοί στην διατροφή και στην άσκηση μας

41 Posted by - May 6, 2018 - Motivation

Κατά την διάρκεια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενώ γυμναζόμαστε, πρέπει να έχουμε συγχρόνως καθαρό μυαλό για να είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο και να διατηρούμε ένα καλό τρόπο ζωής ώστε να είμαστε ξεκούραστοι πνευματικά και σωματικά. Η καθημερινότητα, δεν μας βοηθάει πάντα στην ψυχική ηρεμία που απαιτείται για να τα κάνουμε όλα σωστά, ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που αν τα ακολουθήσουμε, θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια μας.

Τρώμε φρούτα αντί για ζάχαρη

Μήλα, μπανάνες, μούρα και αποξηραμένα φρούτα, περιέχουν ζάχαρη που μπορεί να μας καλύψει, ενώ περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Ό, τι περισσότερο, πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου, ότι είναι απλώς «λιγούρα».

Ο ύπνος είναι η δύναμη σου

Αν κοιμάσαι 7 με 8 ώρες τη νύχτα διασφαλίζεις μια άριστη φυσική και πνευματική απόδοση. Αν πάλι έχεις την πολυτέλεια να παίρνεις έναν υπνάκο έστω και λίγο μέσα στην ημέρα, μπορεί να σε αναζωογονήσει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τρώμε τακτικά

Κρατώντας ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα διατροφής, μας βοηθάει να μην πεινάμε και να διατηρούμε την διατροφή μας υγιεινή. Ξεκινώντας τη μέρα μας με πρωινό, ξυπνάμε τον μεταβολισμό μας και αφού είμαστε χορτασμένοι, έχουμε την υπομονή να διαχειριστούμε το διατροφικό μας πρόγραμμα.

Οι τροφές μας είναι θρεπτικές

Εκτός από την κατανάλωση με συνέπεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι κάθε μας γεύμα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επιλέγουμε άπαχο κρέας, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και  γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, που περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Δυνάμωσε τον κορμό

Δώσε έμφαση στην αναπνοή και την ενίσχυση του κορμού. Ό, τι άσκηση και να κάνεις, αν επικεντρωθείς στην σωστή αναπνοή, ενώ κρατάς σφιχτό τον κορμό σου, σε κάθε σου δραστηριότητα, θα σε βοηθήσει στο αποτέλεσμα και στην σωστή στάση του σώματος.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

 

No comments

Leave a reply