Γιατί δεν πρέπει να χάνεις μέρα από προπόνηση!

9 Posted by - February 8, 2023 - Workout

Ένας παίκτης που χάνει μια προπόνηση σε σχέση με έναν συμπαίκτη ή αντίπαλο που προπονείται κανονικά την ίδια μέρα, έχουν διαφορά 2 προπονήσεων μεταξύ τους. Φαντάσου λοιπόν ένα ετήσιο μακρόκυκλο που υπάρχουν εβδομαδιαία ρεπό (52+), ρεπό λόγω κακοκαιρίας ή καύσωνα, αργίες, διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού κτλ.
Οι ημέρες χωρίς προπόνηση -αν το σκεφτείς καλά- μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τις 150. Και με δεδομένο πάντα, ότι οι ημέρες προπόνησης γίνονται με στοχευμένες επιβαρύνσεις και ποιότητα εκτέλεσης. Διαφορετικά προστίθενται κι άλλες ημέρες “απραξίας”.

Άρα λοιπόν μιλάμε για περίπου 200 διαθέσιμες ημέρες προπόνησης σε ένα έτος.
Είναι αρκετές για να σε οδηγήσουν στη δική σου κορυφή;
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως ένας αθλητής προσθέτοντας προπόνηση σε μέρα ξεκούρασης ενός άλλου, είναι λογικό να έχει προβάδισμα απέναντι του στην εξέλιξη είτε μελλοντικά είτε άμεσα!

B8CE82D4-D069-43FC-8D2D-F57B6F57CBDA

Συνεπώς, η προπόνηση είναι η μοναδική λύση για βελτίωση και αύξηση των πιθανοτήτων για εκπλήρωση των στόχων στο ποδόσφαιρο.

Εννοείται βέβαια πως τηρούμε τις βασικές αρχές της προπονητικής, όπως της επιβάρυνσης, της προοδευτικότητας κτλ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες πως κάτι ή κάποιος άλλος φταίει που δεν προοδεύσαμε.

Ας μην ξεχνάμε τέλος, πως απαραίτητοι “κρίκοι της αλυσίδας” είναι η καλή διατροφή, η ξεκούραση, ο ύπνος και η σωστή αποθεραπεία μέχρι την επόμενη προπόνηση.

Αναστάσιος Γούλας, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Προπονητής Webuildfootballers

No comments

Leave a reply