Με αυτά τα tips μπορείς να ξεκινήσεις δίαιτα απο σήμερα!

71 Posted by - January 20, 2019 - Motivation, Nutrition

Πάρε την απόφαση με τον σωστό τρόπο! Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται απλώς να πεις ότι ξεκινάς διατροφή. Αυτή τη φορά μπορείς να προετοιμάσεις το… έδαφος για να είσαι σίγουρη πως δεν θα τα παρατήσεις και ο στόχος θα επιτευχθεί!

Ντουλάπι – ψυγείο: «Μεταμορφώνουμε» την… κουζίνα μας σε ένα τροφικά υγιεινό τόπο που δεν θα μπορούμε παρά να δημιουργούμε μόνο με όσα έχουμε βάλει ως «κανόνα» να καταναλώνουμε.  Διώχνουμε τους παχυντικούς πειρασμούς, τους αντικαθιστούμε με «λιχουδιές» χαμηλών λιπαρών πχ. Αποξηραμένα φρούτα, cookies βρώμης, ρυζόγαλο.

Λίστα: Αποθηκεύουμε την λίστα των αγορών μας στο σημειωματάριο μας και οδηγούμαστε σύμφωνα με αυτή. Πχ, Μοσχάρι, κιμάς για μπιφτέκια, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια, ζυμαρικά ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα, φρυγανιές, μέλι, δημητριακά, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, ξηροί καρποί, ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, τυρί κ.α. Κάθε φορά που πηγαίνουμε στο σουπερ μάρκετ θα ξέρουμε τι από αυτά μας λείπει χωρίς να παρεκλείνουμε.

Stop στις αδυναμίες:  Δεν μπορείς χωρίς σοκολάτα; Δεν αντέχεις χωρίς ψωμί; Βαριέσαι να γυμναστείς; Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι «λάθος», πριν το κάνεις, κάνε μια δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε να αντέξεις χωρίς να φας ολόκληρη σοκολάτα, χωρίς να φας πάνω από δυο φέτες ψωμί. Όλα είναι μια συνήθεια για τον οργανισμό. Όπως συνήθισε την κατανάλωση γλυκών, στο χέρι σου είναι να συνηθίσει και χωρίς αυτά. Το ίδιο ισχύει και με την άσκηση. Είναι στο χέρι σου να ενεργοποιηθείς σωματικά.

Ρεαλισμός: Όσο ρεαλιστικά το δούμε, τόσο πιο εύκολα θα είναι όλα. Αν ονειρευόμαστε να χάσουμε αρκετά κιλά μόλις σε λίγες ημέρες και απογοητευόμαστε που δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα μέσα σε μια εβδομάδα, προφανώς θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να κινηθούμε περισσότερο λογικά. Δεχόμαστε πως απαιτείται χρόνος, ο οποίος αν τον εκμεταλλευτούμε σωστά θα μας ανταμείψει. Αν τα παρατήσουμε, ο χρόνος αυτός, έτσι και αλλιώς θα περάσει, και εμείς θα παραμένουμε στάσιμοι με το όνειρο κάποια στιγμή να ζυγίζουμε λιγότερα κιλά.

 

 

No comments

Leave a reply