Κάνε την επανάσταση σου… Διώξε τις θερμίδες τώρα!

58 Posted by - July 1, 2018 - Motivation

Όλα χρειάζονται ένα σχέδιο δράσης. Ναι, όπως με μια πετυχημένη συνταγή γλυκού. Για να φτιάξεις το γλυκό και να το ευχαριστηθούν όλοι, χρειάζονται τα κατάλληλα υλικά αλλά και τα σωστά βήματα. Ε, κάπως έτσι μπορούμε να «πλάσουμε» και ένα καλλίγραμμο σώμα. Ή περίπου έτσι…

Γιατί άλλωστε να μην είμαστε και εμείς σαν ένα λαχταριστό φρέσκο γλυκό, που όλοι απολαμβάνουν να κοιτάζουν, το «ζηλεύουν» και θα το ήθελαν. Απλώς στην προκειμένη περίπτωση δεν θα είμαστε προς… φάγωμα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σχέδιο δράσης με μερικά τρικς. Να, όπως αυτά που χρησιμοποιούν πολλές star του Χόλιγουντ γιατί πρέπει να παραμένουν καλλίγραμμες. Ε, και εμείς πρέπει!

Μήπως να ξεκινήσουμε την καταγραφή;
Η καταγραφή όσων τρώμε έχει πολύ μεγάλη βάση ψυχολογικά, καθώς  μας βοηθάει, να γνωρίζουμε τόσο τις καλές ή κακές επιλογές μας, όσο να αποφεύγουμε την επόμενη ημέρα οποιοδήποτε λάθος. Ναι, γιατί αν μια κρυφή ατασθαλία θέλουμε να παραμείνει κρυφή, κατά την διάρκεια της σημείωσης δεν θα θέλαμε να την ξέρουμε ούτε εμείς.

Διατροφή και άσκηση
Οι περισσότερες έρευνες σχετικά με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση αναφέρονται σε ένα καλό τρόπο ζωής, ο οποίος είναι ικανός τόσο να μας βάζει σε «τάξη» όσο να μας τονώνει το ηθικό. Συγχρόνως, η καλή διατροφή και η άσκηση κάνει καλό στην υγεία μας, ενώ είναι το βασικότερο μέρος ενός προγράμματος με στόχο την απώλεια βάρους.

Αποφεύγουμε τις υπερβολές
Όπως σε μια συνταγή, έτσι και στο δικό μας πλάνο, δεν θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα βάζοντας παραπάνω «ζάχαρη» από αυτή που αναγράφεται. Δεν είναι τυχαία τα γραμμάρια, οι τροφές αλλά και ο αριθμός των γευμάτων που συνιστούν οι διατροφολόγοι. Αντίστοιχα στην άσκηση, υπάρχει επίσης ένα «πρωτόκολλο» για κάθε είδους στόχο, οπότε το να υπερβάλουμε και να καταπονούμε τον οργανισμό μας, δεν πρόκειται να μας δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ενεργοποίηση
Αν αυτό που σου λείπει είναι το motivation, το κίνητρο, ένας λόγος για να σηκωθείς το πρωί, κάτι που θα σε πεισμώνει, ξεκίνα να κολλάς «post it». Μάζεψε τις αγαπημένες σου φράσεις και φτιάξε την «καλλιτεχνική» σου γωνιά στο σπίτι. Γέμισε την γωνιά αυτή με ό,τι μπορεί να σου ανεβάζει την ψυχολογία και θα σου υπενθυμίζει καθημερινά τον στόχο σου.

evelina-nukta-1-e1424281402679 Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply