Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου: Η αθλήτρια των 800μ μας μεταδίδει λίγη απο την πολύ της ενέργεια!

5 Posted by - June 22, 2015 - Motivation

«Αν κάτι δεν βγει με ρίχνει λίγο ψυχολογικά αλλά πεισμώνω, ώστε την επομένη φορά να μην ξανασυμβεί». Οι δυσκολίες όταν κάνεις πρωταθλητισμό θεωρούνται δεδομένες. Ωστόσο, δεδομένες είναι και οι στιγμές χαράς που εισπράττεις σε κάθε σου τερματισμό. Τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές μοιράζεται στο being η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, η οποία έχει κατακτήσει την 1η θέση στα 800μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων 2014 και 2η στα 400μ στο βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων 2013. Η 21χρονη αθλήτρια, είναι επίσης φοιτήτρια στην Γυμναστική ακαδημία Αθηνών γιατί όλη της η ζωή είναι κυρίως ένα… γήπεδο!

- Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τον αθλητισμό και τι είναι αυτό που θυμάσαι από τα πρώτα χρόνια;
Με τον αθλητισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία 5 ετών, όταν η μητέρα μου με έγραψε στην ενόργανη. Έπειτα ασχολήθηκα με το μπάσκετ και τέλος με τον στίβο, ο οποίος με κέρδισε. Τα πρώτα χρόνια ήταν παιχνίδι και διασκέδαση για εμένα στο οποίο ήθελα να γίνομαι διαρκώς καλύτερη.

- Γιατί από όλα τα αγωνίσματα του στίβου επέλεξες τα 800μ ;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν το αγαπημένο μου αγώνισμα τα 800 αλλά έμαθα να τα αγαπώ. Στην αρχή έτρεχα 400μ, ωστόσο οι προπονητές μου Μανώλης Χάντζος και Γιάννης Περήφανος, είδαν ότι θα καταφέρω περισσότερα πράγματα στα 800μ, όπως και έγινε! Τώρα δεν θα το άλλαζα με άλλο αγώνισμα!

- Πόσο πάθος χρειάζεται για να μεταβείς από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό;
Πιστεύω ότι ο αθλητής που θα μεταβεί από τον αθλητισμό, στον πρωταθλητισμό θα πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει, να είναι διατεθειμένος να χάσει πράγματα αλλά να κερδίσει περισσότερα με τη δουλειά και τη συνέπεια αργότερα. Σίγουρα, πρέπει να είσαι λίγο εγωιστής ώστε να θέλεις να κερδίσεις και να μην τα παρατάς, είτε στον αγώνα, είτε στην προπόνηση.

- Ποιες είναι οι «θυσίες» που κάνεις γι αυτό;
Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Προσπαθώ να τα συνδυάζω όλα στη ζωή μου, σχολή, προπόνηση, διασκέδαση, όλα με μετρό όμως! Σίγουρα την περίοδο των αγώνων θα ξεκουραστώ και θα επικεντρωθώ εκεί αλλά όταν βρω ευκαιρία θα βγω με τις φίλες μου.

- Περιέγραψε μας μια μέρα μιας αθλήτριας του στίβου;
Αρχίζω με ένα καλό πρωινό και αναλόγως την ημέρα ή θα έχω διπλή προπόνηση (συνήθως τρέχω στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μου συνεχόμενο τρέξιμο), ή θα έχω σχολή ή θα κάνω δουλείες στο σπίτι γιατί μένω μόνη μου λόγω σπουδών, οπότε πρέπει να φροντίζω για τα πάντα. Τρώω για μεσημέρι, κοιμάμαι λιγάκι και ξεκινώ για την προπόνηση μου που θέλω μια ώρα γιατί μένω μακριά από τα γήπεδο. Μετά την προπόνηση, κάνω μάθημα σε παιδάκια στο σύλλογο μου – στο γυμναστικό σύλλογο γλυφάδας .Τέλος, γυρίζω σπίτι μου, τρώω βραδινό, κάνω μπάνιο, χαζεύω λίγο στο ιντερνέτ ή βλέπω ταινίες και πέφτω για ύπνο.

- Από πού παίρνεις ενέργεια;
Ενέργεια παίρνω από τη μάμα μου που με στηρίζει πολύ και δεν χάνει αγώνα μου, όπως και από τη γιαγιά μου. Το γούρι μου είναι ο σκύλος μου ο ράλι. Οι προπονητές μου με εμψυχώνουν και πιστεύουν πολύ σε εμένα. Τέλος, ενέργεια μου δίνουν και τα παιδάκια μου στον σύλλογο που με τρελαίνουν αλλά με κάνουν να αγαπώ ακόμα περισσότερο αυτό που κάνω.

- Μια δύσκολη μέρα για σένα, τι είναι αυτό που σκέφτεσαι για να ανταπεξέλθεις;
Γενικά αγχώνομαι πολύ για τις προπονήσεις μου. Αν κάτι δεν βγει με ρίχνει λίγο ψυχολογικά αλλά πεισμώνω, ώστε την επομένη φορά να μην ξανασυμβεί. Εξάλλου κανένας αθλητής δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα σε φόρμα.

- Πόσο σκληρή είναι η προπόνηση;
Η προπόνηση μας είναι απαιτητική και πρέπει να έχεις υπομονή για να ολοκληρωθεί αλλά μετά το αποτέλεσμα του αγώνα ξεχνάς πόσο έχεις κουραστεί και άπλα εύχεσαι να είχες κάνει ακόμα περισσότερη.

- Τι από αυτά θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μια γυναίκα για να νιώσει λίγο… αθλήτρια;
Πλέον υπάρχει το fit core ένα πρόγραμμα γυμναστικής για όλους με το οποίο μπορείς να δυναμώσεις όλο σου το σώμα , να γυμνάσεις την καρδιά σου , να φτιάξεις φυσική κατάσταση αλλά και να χάσεις βάρος. Πιστεύω, όλες οι γυναίκες μπορούν να αφιερώσουν μισή ώρα την ημέρα να γυμναστούν ώστε να αισθάνονται πιο όμορφα με τον εαυτό τους!

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Μια καλή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στα 800μ και ένας ακόμα καλύτερος χρόνος…

11650469_430203893819176_1011023667_n

No comments

Leave a reply