Οι καλύτερες δραστηριότητες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά

21 Posted by - October 8, 2017 - Kids, Mommy

Ο παιδότοπος δεν είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουμε όμορφες και «ήσυχες» στιγμές τα σαββατοκύριακα. Τα παιδάκια θέλουν πολύ να μαθαίνουν νέα πράγματα και στην περίπτωση που ο μπαμπάς και η μαμά έχουν όρεξη για νέες δραστηριότητες, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε έξυπνα τον ελεύθερο χρόνο μας. Να περάσουμε καλά τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά μας.
Κιμωλίες
Τα παιδιά αγαπούν την ζωγραφική. Ακόμα και αν κάνουν απλώς μουτζούρες. Πόσο διασκεδαστικό θα είναι για εκείνα, αν σε μια βόλτα, τα αφήσεις να ζωγραφίσουν το πεζοδρόμιο; Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι κιμωλία, πολύ φαντασία και ένα μπουκάλι νερό για να καθαρίσεις το πεζοδρόμιο.

Άλλαξε την κιμωλία με Spray
Στην περίπτωση που έχεις παλιά t-shirtsπου, είτε τα έχεις βολεμένα στην ντουλάπα, είτε απλώς τα φοράς στο σπίτι, άφησε το παιδί σου να ξεδιπλώσει την φαντασία του πάνω σε αυτά. Θα είναι τόσο χαρούμενο να βλέπει τον μπαμπά και την μαμά να φοράει μπλούζα που το ίδιο ζωγράφισε.
Άσκηση στο πάρκο
Δεν χρειάζεται να υπάρχουν κούνιες και τραμπάλα για να περάσεις μια διασκεδαστική ώρα στο πάρκο.
Εκμεταλλέψου την ενέργεια του παιδιού, βάλε φόρμες και μάθε του την υγεία που προφέρει το jokingστην φύση. Μετά το τρέξιμο, κάντε μαζί μερικές απλές ασκήσεις στο παγκάκι και διατάσεις ή παίξτε με μια μπάλα. Το παιδί τρελαίνεται να μιμείται τους γονείς του και να μαθαίνει νέα πράγματα. Αυτή η δραστηριότητα θα το βοηθήσει να αγαπήσει την άσκηση και μεγαλώνοντας να την έχει ως τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, μετά από μια ώρα άσκησης στο πάρκο, θα μπορείς να πιεις τον καφέ σου με την ησυχία σου, καθώς το παιδί σου θα θέλει κι αυτό να ξεκουραστεί πίνοντας απλώς τον χυμό του με ησυχία.

Κυνήγι θησαυρού

Σημασία έχει, να έχουμε όρεξη. Αν έχουμε όρεξη εμείς, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Μετέτρεψε το σπίτι σε έναν παραμυθένιο κόσμο και κυνηγήστε όλοι μαζί τον κρυμμένο θησαυρό.  Φτιάξε χαρτάκια με γρίφους, τα οποία θα είναι κρυμμένα σε κάποια σημεία – σταθμούς. Ο κάθε γρίφος θα είναι έτσι φτιαγμένος που θα οδηγεί το παιδί στον επόμενο σταθμό. Κάθε σταθμός, για να έχει ενδιαφέρον, θα κρύβει και από ένα κέρμα. Ο τελευταίος σταθμός θα είναι αυτός που θα κρύβει τον μεγάλο θησαυρό.  Αυτός ο θησαυρός θα μπορούσε να είναι περισσότερα κέρματα, γεγονός που θα ενθουσιάσει το παιδί. Γιατί έπαιξε, κέρδισε και ο κουμπαράς του θα είναι πιο πλούσιος!

Εμπόδια
Δημιουργούμε ανταγωνιστικό πνεύμα και προκαλούμε το παιδί μας να τα καταφέρει καλύτερα από εμάς. Διασκεδάζουμε πηδώντας εμπόδια. Συνδυάζουμε την ψυχαγωγία με την άσκηση και επιστρατεύουμε ασφαλή αντικείμενα για να φτιάξουμε το παιχνίδι μας. Φτιάξε διάφορους σταθμούς είτε με μπάλες, σχοινιά, στεφάνια, κώνους και εξέλιξε την ευκινησία του.

Κουλουράκια
Δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να μυρίσει το σπίτι φρεσκοψημένα cookies. Όλα τα παιδιά θέλουν να αισθανθούν για λίγο μάγειρες, κυρίως με όταν υπάρχει μπροστά τους αλεύρι. Δημιουργήστε μαζί λοιπόν! Φτιάξε λίγο παραπάνω ζυμάρι από αυτό που χρειάζεσαι για τα κουλουράκια και δώσε στο παιδί σου την ευκαιρία να φτιάξει τα δικά του σε ό, τι σχήμα θέλει εκείνο. Θα τα απολαύσει πολύ περισσότερο από αυτά που θα βρει έτοιμα!

No comments

Leave a reply