Τα 5 υγιεινά σνακ που μπορείς να έχεις παντού μαζί σου!

7 Posted by - March 20, 2018 - Nutrition

Το σύνηθες είναι να θέλουμε να διατηρήσουμε το βάρος μας ή να χάσουμε το βάρος μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουμε έξυπνες επιλογές των σνακ μας. Και αυτό γιατί ενώ θα πρέπει να είναι χαμηλά σε θερμίδες, θα πρέπει συγχρόνως να είναι θρεπτικά.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη ώστε να παραμένουμε υγιείς και να πετύχουμε τον στόχο της απώλειας βάρους. Αυτό, γιατί η πρωτεΐνη είναι ικανή να μας περιορίσει την όρεξή, αλλά και δυνατή ως προς την αποκατάσταση των μυών μας μετά απο προπόνηση.

 

Βραστά αυγά
Στα… κλασσικά. Τα αυγά είναι άφθονα σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη D, και αντιοξειδωτικά. Ένα βραστό αυγό περιέχει μόνο 78 θερμίδες και 6,29 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Γιαούρτι
Περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη D, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, φώσφορο και μικρά ποσά σιδήρου.
Μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση της κατανάλωσης γιαουρτιού και γενικότερα γαλακτοκομικών προϊόντων, αναστέλλει τη λιπογέννεση και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Ρυζόγαλο
Ένα απο τα πιο θρεπτικά γλυκά σνακ προς αντικατάσταση μια σοκολάτας.
Προσφέρει ενέργεια και τόνωση της μυϊκής μάζας, λόγω του συνδυασμού γαλακτομικών και δημητριακών, προσφέρεται υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και αποδίδει 300 θερμίδες.

Ζελέ φρούτων
Το φρουί ζελέ είναι επίσης μια καλή επιλογή γλυκού. Προσφέρει την απαιτούμενη κάλυψη σε ενέργεια, λόγω της φρουκτοζης και καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε φρούτα, φυτικες ίνες και βιταμίνες με μόλις 150θερμίδες.

Ξηροί καρποί
Είναι λίγο… παρεξηγημένοι οι ξηροί καρποί, καθώς σε αντίθεση με το γιαούρτι, σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να μας αυξήσει το βάρος και να μας δώσει αντίθετα αποτελέσματα.
Μια χούφτα καρύδια είναι αρκετή ώστε να μας καλύψει διατροφικά, να ανεβάσει το επίπεδο της ενέργειας μας και να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

 

No comments

Leave a reply