Οι 10 καλύτερες τροφές για φλατ κοιλιά

6 Posted by - January 12, 2021 - Nutrition

Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι είναι ο συνδυασμός σωστής διατροφής και καθημερινής άσκησης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες “μαγικές” τροφές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις ακόμη πιο γρήγορα. Είναι αυτές οι εξαιρετικά θρεπτικές τροφές, που μειώνουν το φούσκωμα και κάνουν πιο λεπτή την περιοχή της κοιλιάς. Βάλε στο καθημερινό σου διατροφολόγιο τα παρακάτω “μυστικά” τρόφιμα και  θα δεις τη διαφορά απο τις πρώτες μέρες!

1. Γιαούρτι: Υψηλό σε πρωτεΐνες, δροσερό και γευστικό, το γιαούρτι είναι ένα τέλειο σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα νιώσεις κορεσμό και δεν θα έχεις  λιγούρες.

2. Μούρα: Όλοι η οικογένεια των μούρων . Αν θες λεπτή και επίπεδη κοιλιά, ξεκίνα να τρως μούρα. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και ελάχιστη ζάχαρη. Επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης, μειώνουν το φούσκωμα και προσφέρουν ενέργεια.

3. Ξηροί Καρποί: Αν τους καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να αποτελέσουν έναν υπέροχο σύμμαχο στη προσπάθειά σου. Μια χούφτα ξηροί καρποί, θα σου προφέρουν τα υγιή λίπη που χρειάζεται ο οργανισμό σου καθημερινά, ενώ είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

4. Ψάρι:  Ειδικά τα ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος που είναι υψηλά σε περιεκτικότητα Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, θα αυξήσουν την καύση του λίπους από τον οργανισμό σου, ενώ δεν θα νιώσεις ούτε μια στιγμή πως πεινάς.

5. Σόγια: Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε κάθε σου γεύμα και εσύ να επωφεληθείς από τις θρεπτικές του ιδιότητες.

6. Αυγά: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, και αμινοξέα. Θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά!

7. Μήλα: Ένα μήλο περιέχει φυτικές ίνες αλλά και πεκτίνη (φυσικός λιποδιαλυτής). Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που τρώνε ένα μήλο την ημέρα χάνουν πολύ πιο εύκολα κιλά σε σχέση με εκείνους που δεν τα τρώνε καθόλου.

8. Πράσινη σαλάτα: πλούσια σε φυτικές ίνες, η πράσινη σαλάτα είναι η νούμερο 1 επιλογή όταν ο στόχος σου είναι η επίπεδη κοιλιά. Η σαλάτα μπορεί να συνοδέψει το ψάρι ή το κοτόπουλό, να κρατήσει ξύπνιο τον μεταβολισμό σου  και  να σου δώσει έξτρα ενέργεια.

9. Αβοκάντο:  Έχει φυτικές ίνες,  τις απαραίτητες πρωτεΐνες και θα σε βοηθήσει να κάψεις ακόμη πιο γρήγορα το λίπος της στη περιοχή της κοιλιάς.

10. Κινόα: Περιέχει 11 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μισό φλιτζάνι, ενώ είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες.

No comments

Leave a reply