Νέα Μελέτη: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς

2 Posted by - February 23, 2021 - Health

Νέα έρευνα για τους άνδρες δείχνει ότι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας μπορεί να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της προπόνησης.

Οι περισσότεροι γιατροί ή γυμναστές θα σας πουν ότι η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι η ώρα, η οποία εσείς μπορείτε να αφιερώσετε. Σε τελική ανάλυση, κάθε άσκηση είναι σπουδαία από το να μην ασκείστε καθόλου. 

Ωστόσο, αν είστε άντρας – και ειδικά ένας άντρας που μπορεί να πάσχει από διαβήτη τύπου 2 – μια νέα μελέτη ρίχνει φως στην ώρα της ημέρας, που θεωρείτε ιδανική  να ασκηθείτε , εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της άσκησης και να αναπτύξετε έναν πιο υγιή μεταβολισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε πριν λίγο καιρό στο περιοδικό Physiolog Reports, «η άσκηση το απόγευμα οδηγεί σε πιο έντονες μεταβολικές προσαρμογές,  σε σύγκριση με την προπόνηση το πρωί σε άτομα που έχουν μεταβολικές διαταραχές ή έχουν διαβήτη τύπου-2». Επιπλέον, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα, “η απογευματινή άσκηση προκάλεσε βαθύτερα οφέλη στη βελτίωση της ικανότητας άσκησης και στη μείωση της περιεκτικότητας σε σωματικό λίπος.”

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στις Κάτω Χώρες, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ άσκησης και διαβήτη, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αυτής της άσκησης. Τελικά, μετά τη σύγκριση των επιπτώσεων της άσκησης στους άνδρες που ασκούσαν το πρωί (8 π.μ. έως 10 π.μ.) με το απόγευμα (3 μ.μ. έως 6 μ.μ.), οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση τις απογευματινές ώρες,  είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Αν και οι ερευνητές σημειώνουν ότι δεν μπορούν να πουν γιατί συμβαίνει αυτό, ο κύριος συγγραφέας της μελέτης έχει τουλάχιστον μία θεωρία. Είπε στους The New York Times ότι η απογευματινή άσκηση βοήθησε τους συμμετέχοντες να «μεταβολίσουν ταχύτερα τα τελευταία γεύματά τους» πριν από το βράδυ, γεγονός που οδήγησε στην επίδραση του ύπνου και της γενικής υγείας τους.

No comments

Leave a reply