Δούλεψε έξυπνα και χάσε το λίπος στην κοιλιά με αυτά τα 5 Tips

42 Posted by - October 16, 2020 - Motivation, Workout

Θέλεις να δεις την κοιλιά σου επίπεδη και σφιχτή; Αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτόματα, ούτε μέσα σε πέντε ημέρες. Για να καταφέρεις να δυναμώσεις τον κοιλιακό σου, πέραν της υπομονής και επιμονής, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια λειτουργικά tipsπου θα σε οδηγήσουν στην καύση λίπους, στην ενδυνάμωση, άρα και στο αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι.

1. Η λύση: Μην κουράζεσαι κάνοντας όλη την ημέρα κοιλιακούς. Η λύση δεν είναι εκεί. Η λύση δεν βρίσκεται ούτε στην αφαγία.  Πρέπει να δουλέψεις έξυπνα, συνδυάζοντας την άσκηση και την σωστή διατροφή. Για να φύγει το λίπος από την κοιλιά, πρέπει να τρως έξυπνα ώστε να έχεις την ενέργεια για την άσκηση, ενώ η γυμναστική σου πρέπει να αποτελείται από συνδυαστικές – αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος συνολικά και να δεις γρήγορα το αποτέλεσμα.

2. Λίπος: Μην μπερδεύεις την ενδυνάμωση με την καύση λίπους. Θέλεις και τα δύο για να δεις την κοιλιά σου γραμμωμένη. Όσους κοιλιακούς και να κάνεις, μπορεί όντως να δυναμώσουν τους μυς σου, ωστόσο πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα και την αερόβια άσκηση, για να φύγει το λίπος, και να δεις την κοιλιά σου όπως την θέλεις.

3. Μην βιάζεσαι: Δεν γίνονται θαύματα και δεν μπορείς να διώξεις το λίπος μέσα σε μια ημέρα. Οπότε, συμβιβάσου με την ιδέα ότι θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να φύγει το λίπος. Η βιασύνη, δημιουργεί άγχος και το άγχος δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον στόχο. Αντιθέτως, το άγχος μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνης που επηρεάζει τον μεταβολισμό σου και αποθηκεύει το λίπος στην κοιλιά σου.

4. Συνδυαστικές ασκήσεις:Εστίασε σε προγράμματα εύκολα και γρήγορα που έχουν ένταση με ασκήσεις που δουλεύουν όλο το σώμα. Οι συνδυαστικές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να δουλέψεις τόσο την κοιλιά, όσο χέρια και πόδια. Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάζεις όλο το σώμα σου, θα καις περισσότερο και θα χάσεις το λίπος συνολικά.

5. Μην βαριέσαι: Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις 1 ολόκληρη ώρα στο γυμναστήριο. Αν ξέρεις τι θέλεις, μπορείς απλώς να «κλέβεις» 20 λεπτά και να κάνεις διαλειμματικές προπονήσεις που χρειάζονται ένταση και μέσα σε λίγο χρόνο γυμνάζουν όλο το σώμα και έχουν ως στόχο την καύση λίπους και την ενδυνάμωση.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

instagram: @evelinanykta

No comments

Leave a reply