Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένεις τα ρούχα σου και να βγάζεις τους λεκέδες

1 Posted by - October 5, 2020 - Health

Όσο αναγράφει η μεζούρα

Όταν βάζεις περισσότερο απορρυπαντικό από αυτό που χρειάζεται, τα ρούχα δεν θα είναι πιο καθαρά. Το μόνο που καταφέρνεις είναι σπαταλάς μεγαλύτερη ποσότητα χωρίς λόγο, ενώ συγχρόνως αυτή η παραπάνω ποσότητα, επιβαρύνει το πλυντήριο σου, καθώς ό, τι περισσεύει κάθεται στις σωληνώσεις της συσκευής. Αν δεις λεκέ που δεν βγαίνει, απλώς επέμεινε τοπικά πριν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο.

Κοίτα τις ετικέτες των ρούχων

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, το πιο ασφαλές που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάς την ετικέτα του κάθε ρούχου πριν το πλύνεις. Σε αυτές τις ετικέτες βλέπουμε στους πόσους βαθμούς και σε τι είδους πλύση αντέχει το ρούχο μας και θα παραμείνει σαν καινούργιο.

Να καθαρίζεις το πλυντήριο

Από τα πλυσίματα μαζεύεται υγρασία και μούχλα στο πλυντήριο. Να θυμάσαι να καθαρίζεις το πλυντήριο σου μια φορά το μήνα για να το κρατάς καθαρό. Επίσης, να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα μετά από κάθε πλύσιμο για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων λόγω υγρασίας.

Μην γεμίζεις το πλυντήριο με πολλά ρούχα

Μην γεμίζεις το πλυντήριο με πολλά ρούχα. Όταν στριμώχνονται δεν πλένονται καλά και επίσης επιβαρύνεται το πλυντήριο.

Διάλεξε το σωστό απορρυπαντικό

Αφού τα αγαπάς τα ρούχα σου και σε ενδιαφέρει να τα διατηρείς φρέσκα, φρόντισε τα. Εκτός από την σωστή διαδικασία πλυσίματος, να χρησιμοποιείς αποκλειστικά προϊόντα πλυντηρίου και όχι άλλου είδους καθαριστικά . Για παράδειγμα ένα απορρυπαντικό που είναι για πλύσιμο στο χέρι, δεν ενδείκνυται για το πλυντήριο. Έχει τέτοια σύσταση και κάνει τόσο αφρό που θα επιβαρύνει την συσκευή.

Εξολόθρευσε κάθε είδους λεκέ με ειδικό προϊόν

Για να μην κάθεσαι να τρίβεις και να αγχώνεσαι για το πως θα βγει ενας δύσκολος λεκές, προμηθεύσου το ιδανικό προϊόν για κάθε είδους βρωμιά.  ΤοK2r  βάζει τέλος σε όλους τους λεκέδες. Με τρία νέα προϊόντα σε μορφή υγρού, spray και σκόνης για χρήση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πλύσης, η Henkel σου προτείνει να δοκιμάσεις αυτή την νέα σύσταση, η οποία διαλύει λιπαρούς λεκέδες (λάδι, μακιγιάζ, γράσο, γρασίδι), πρωτεϊνικούς (αίμα, σοκολάτα), χρώματος (σάλτσα, κρασί, καφές κ.ά).

images (2)

No comments

Leave a reply