Δεν ξέρεις τι να φας μετά τη γυμναστική; Οι 7 επιλογές για όλη την εβδομάδα!

8 Posted by - December 8, 2014 - Nutrition

Μετά την άσκηση, είναι απαραίτητο να πάρουμε πίσω την χαμένη μας ενέργεια αλλά και να αποκαταστήσουμε τους μυς μας. Υπάρχουν τόσες υγιεινές τροφές που μπορείς να επιλέξεις μετά την άσκηση και χωρίς να ψάξεις να τις βρεις. Προετοίμασε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ώστε να έχεις πάντα την «λύση» στην τσάντα σου, αποφεύγοντας να πέσεις επάνω σε λιπαρά, την δύσκολη αυτή ώρα που έχεις εξαντληθεί από την προπόνηση.

Εμείς σου δίνουμε τις 7 επιλογές που εκτός από γεύμα μετά την προπόνηση, μπορείς να τις αξιοποιήσεις ως πρόγευμα ή σνακ μέσα στην ημέρα σου.

Αυγό
Μετά τη γυμναστική είναι απαραίτητο το «recovery», δηλαδή η αποκατάσταση των μυών μας. Το αυγό είναι από τις καλύτερες επιλογές ως λήψη πρωτεΐνης, ενώ οι θερμίδες του δεν πρέπει να μας νοιάζουν καθόλου, καθώς είναι πολύ λίγες. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια φρυγανιά ή με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Σοκολατούχο γάλα
Αν και το σοκολατούχο γάλα είναι στο μυαλό μας σαν κάτι παχυντικό ή ανθυγιεινό, οι διατροφολόγοι έρχονται για να μας αλλάξουν γνώμη. Σύμφωνα με μελέτες, το σοκολατούχο γάλα, είναι ιδανικό κυρίως για όσους κάνουν άσκηση ενδυνάμωσης. Σου δίνει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι, ενώ έχει την ίδια ισχύ με τα ενεργειακά ποτά.

Μπανάνα
Η μπανάνα είναι μια καλή πηγή καλίου ενώ βοηθάει στην αποκατάσταση των επιπέδων του γλυκογόνου που χρειάζονται οι μυς μετά την γυμναστική.

Ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα. Ειδικά αν προσθέσετε λίγο κανέλα θα επωφεληθείτε από τις εξίσου ευεργετικές της ιδιότητες.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια κλασική επιλογή. Σου δίνει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι και μπορείς να το επιλέξεις είτε σκέτο, είτε με φρούτα.

Ξηροί καρποί
Μια εύκολη λύση είναι οι ξηροί καρποί. Έχουμε την δυνατότητα να έχουμε πάντα μαζί μας ένα σακουλάκι είτε ξηρών καρπών, είτε αποξηραμένων φρούτων. Μια χούφτα από αυτά μετά την άσκηση, είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Ακτινίδιο
Αν θέλεις κάτι διαφορετικό και σου αρέσουν τα ακτινίδια, επέλεξε τα! Είναι πολύ πηγή βιταμίνης C και καλίου, ενώ είναι αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

No comments

Leave a reply