Ζέστανε ο καιρός – Tips για εύκολη αποτοξίνωση!

2 Posted by - April 29, 2015 - Nutrition

Οι υψηλές θερμοκρασίες μας κόβουν την όρεξη και μπορούμε να αντέξουμε αρκετά μόνο με νερό και φρούτα; Ευκαιρία να αποφορτίσουμε τον οργανισμό μας, να ξεκουράσουμε το πεπτικό μας σύστημα και να κάνουμε το δέρμα μας να λάμψει. Χωρίς πολύ κόπο, μόνο σε ένα 24ωρο!

Η πιο εύκολη μέθοδος

  • Μια 24ωρη αποτοξίνωση κάθε 15 μέρες είναι ευεργετική για τον οργανισμό. Επέλεξε για την αποτοξίνωση μια μέρα που δεν έχεις υποχρεώσεις και έχεις σχεδιάσει να καθίσεις σπίτι. Ιδανικά, το Σαββατοκύριακο.
  • Ξεκίνα το μεσημέρι, αφού πρώτα έχεις φάει ένα καλό γεύμα με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Κοιμήσου νωρίς το βράδυ και όταν ξυπνήσεις κάνε λίγο υπομονή μέχρι να ξαναφτάσει μεσημέρι. Η αποτοξίνωση θα τελειώσει, πριν καν το καταλάβεις!
  • Την πρώτη φορά που θα κάνεις αποτοξίνωση για μια μέρα, μπορείς να καταναλώσεις μόνο φρέσκους φυσικούς χυμούς και φρούτα. Μην προσπαθήσεις να αποτοξινωθείς με χυμούς του εμπορίου. Είναι γεμάτοι ζάχαρη και συντηρητικά!
  • Την δεύτερη φορά που θα το κάνεις μπορείς να αφαιρέσεις τα φρούτα και να καταναλώνεις μόνο νερό και χυμούς. Την τρίτη φορά μπορείς να περιοριστείς μόνο σε νερό.
  • Μην ξεχνάς να πίνεις νερό, όλη την μέρα. Ο οργανισμός λειτουργεί και χρειάζεται νερό, για τις βασικές δραστηριότητες ακόμα και αν εσύ δεν τρως.

Οφέλη αποτοξίνωσης

  • Οι τοξίνες που εισχωρούν στον οργανισμό μας με το φαγητό, προσπαθούν να φύγουν μέσω των πόρων του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Μια θολή όψη. Γι΄ αυτό μια μέρα αποτοξίνωση κάθε δεκαπενθήμερο κάνει το δέρμα μας να λάμπει και μας γλιτώνει από πολλά λεφτά σε κρέμες και λοσιόν καθαρισμού.
  • Η αποτοξίνωση βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν ξεφορτωθούμε τις τοξίνες, απορροφούμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυναμώνει απέναντι στη γρίπη ή τις άλλες ιώσεις.
  • Οι τοξίνες και τα χημικά συνήθως συσσωρεύονται στο έντερο και αυτό μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι και νωχελικοί. Η αποτοξίνωση επιτρέπει στο σώμα μας να διώξει κάποιες από αυτές τις τοξίνες και γι΄ αυτό ανεβαίνει η διάθεση μας και γεμίζουμε ενέργεια.
  • Περιπτώσεις όπως η χαλίτωση (κακοσμία στόματος), σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (κοιλιακό άλγος) ακόμα και οι ημικρανίες μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με την αποτοξίνωση. Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι ενδείξεις κακής διατροφής, φλεγμονής ή συγκέντρωσης τοξινών.

Ευτύχης Μπλέτσας

No comments

Leave a reply