Μαριάννα Ζάχου: Το Wellness Κορίτσι με την «μαγική» φωνή

9 Posted by - July 18, 2023 - Υπέροχο κορμί

Φρέσκο κορίτσι, δυναμικό, με «μαγική» φωνή που μπορεί να σε ταξιδέψει. Η Μαριάννα Ζάχου είναι μια υπέροχη τραγουδίστρια της νέας γενιάς που πρεσβεύει το wellness, φροντίζει την φυσική και ψυχική της υγεία, κάνοντας αυτό που αγαπάει και μιλάει στο being για τη σημασία της εικόνας, την καθημερινότητα της αλλά και τα νέα της μουσικά βήματα. 


- Σε μια εποχή που μια γυναίκα μπορεί να έχει την εικόνα που επιθυμεί, χωρίς το άγχος να επικριθεί -κιλά, στυλ, ντύσιμο-, εσύ πόσο αγχώνεσαι για την εικόνα σου και τι κάνεις γι αυτό;

«Άγχος δεν θα έλεγα πως έχω. Σίγουρα φροντίζω να έχω μια επιμελημένη παρουσία, ιδίως όταν εμφανίζομαι επί σκηνής. Επίσης προσπαθώ αυτά που φοράω να ταιριάζουν με το χαρακτήρα της κάθε εμφάνισης που καλούμαι να υποστηρίξω, διατηρώντας ταυτόχρονα και την προσωπικότητά μου στο ντύσιμο. Τη διατροφή μου την πρόσεχα πάντοτε σε ποιότητα τροφών για λόγους υγείας, αλλά καθώς μεγαλώνω κιόλας προσπαθώ συνδυαστικά με κάποιου είδους άσκηση να μην έχω μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Τέλος, φροντίζω με κάποιες θεραπείες και τα κατάλληλα προϊόντα, να περιποιούμαι όσο μπορώ την επιδερμίδα μου. Με τον ύπνο δυστυχώς, δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά(!)»

- Πιστεύεις, πως παρά τον εκσυγχρονισμό, παραμένει να έχει προβάδισμα το πρότυπο του skinnymodel;

«Νομίζω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο πια η μόδα αυτή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο θα έλεγα ότι αποενοχοποιήθηκαν τα παραπάνω κιλά και πλέον το πολύ αδύνατο σώμα δεν αποτελεί και δείκτη υγιούς εμφάνισης. Ωστόσο, κάθε δουλειά που περιλαμβάνει την έκθεση σε κοινό, νομίζω πως εστιάζει μοιραία στην εικόνα. Δεν υπάρχει πλέον η εμμονή με το skinny, αλλά νομίζω πως η υγιής και περιποιημένη εικόνα πάντα κάνει τη διαφορά!»

- Είσαι από τις “τυχερές” γυναίκες με το “καλό” σουλούπι ή έχεις περάσει στάδια με δίαιτες και προσπάθειας να χάσεις κιλά;

«Σουλούπι είχα καλό, ως αναλογίες, αλλά πάντα ήμουν και πληθωρική, ας το πούμε χαριτωμένα! Εξακολουθώ να είμαι, πάντα όμως προσπαθώ να προσέχω, όπως ανέφερα και προηγουμένως για λόγους υγείας, οπότε δοκιμάζω μεθόδους κατά καιρούς κυρίως για αποτοξίνωση, πάντα όμως  με ιατρική καθοδήγηση. Το βασικό είναι να έχουμε μια ισορροπία στη διατροφή μας και να αθλούμαστε όσο μπορεί ο καθένας στην καθημερινότητά του».

soon.σε-λίγες-ημ_-ρες-θα-_-χ

a-special-and-precious-memory.working-on-theri

☀️μια-ωραία-ηλιόλουστη_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ποια είναι η καθημερινότητα μια νέας τραγουδίστριας που προσέχει τον εαυτό της, την εικόνα της; Ποια είναι τα δικά σου Wellnessβήματα;

«Ένα λάθος που κάνω διαχρονικά είναι ότι δεν διαχειρίζομαι καλά το χρόνο, με αποτέλεσμα αυτό να έρχεται σε βάρος της ανάπαυσης και του ύπνου μου. Σε αυτό ευθύνεται και η φύση της δουλειάς μου, αλλά και η προσωπικότητά μου. Ως προς τα υπόλοιπα όμως, πίνω πολύ νερό, που είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση των χορδών μας, τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά, περπατάω, κάνω έστω και από λίγο μέρα παρά μέρα ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις. Αποφεύγω επίσης το βαρύ μακιγιάζ, φοράω αντηλιακό πάντα και καθαρίζω σχολαστικά την επιδερμίδα μου».

- Τι είδους άσκηση επιλέγεις όταν γυμνάζεσαι και αν φροντίζεις να τρως υγιεινά, ποιες είναι οι αγαπημένες σου τροφές;

«Η αγαπημένη μου άσκηση είναι το περπάτημα, το οποίο διέκοψα δυστυχώς λόγω τραυματισμού και επανέρχομαι σταδιακά. Στο γυμναστήριο δοκιμάζω διάφορα είδη άσκησης. Προτιμώ την κυκλική προπόνηση που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες και δεν τη βαριέμαι.  Από τροφές αγαπώ όλες τις υγιεινές τροφές ευτυχώς, αλλά οι καθημερινοί ρυθμοί με κάνουν να έχω αταξία στο ωράριο. Κάτι το οποίο επίσης δεν πολυβοηθάει. Αγαπημένες τροφές: φρούτα, πράσινα λαχανικά, γαρίδες όσπρια και γαλακτοκομικά. Πλέον προτιμώ κατσικίσια και πρόβεια προϊόντα».

- Το τραγούδι το είχες στη ζωή σου από μικρή; Ήθελες να γίνεις τραγουδίστρια; Και ποιο είναι το ρεπερτόριο σου;

«Το τραγούδι και η μουσική είναι στη ζωή μου από την αρχή της ύπαρξής μου και είναι στοιχείο της ταυτότητάς μου. Η φύση μου μεν καλλιτεχνική, αλλά το να γίνω μουσικός δεν ήταν αποκρυσταλλωμένο σαν ιδέα από τα παιδικά μου χρόνια. Έτσι σπούδασα Νομική και κατόπιν συνέχισα με σπουδές στην εκπαίδευση. Παρ΄ όλα αυτά, στο ωδείο ξεκίνησα να φοιτώ σε ηλικία 6,5 ετών και νομίζω πως είναι κάτι που δεν θα σταματήσω ποτέ να το κάνω, μιας και κάθε νέα σπουδή είναι εξερεύνηση μιας νέας θάλασσας και με συναρπάζει.  Το ρεπερτόριό μου είναι αρκετά ευρύ και κινούμαι σε διάφορα μουσικά είδη. Βασικό στοιχείο αυτών που τραγουδάω είναι ο προσεγμένος στίχος».

- Έχεις πρότυπο;

Ασφαλώς και υπήρξαν προσωπικότητες στη ζωή μου που καθόρισαν τη μετέπειτα πορεία μου. Κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους δεν τους γνώρισα, αλλά με ενέπνευσε το έργο τους και με προσδιόρισαν καλλιτεχνικά, όπως ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις, αλλά υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους αλληλεπιδρώ και διδάσκομαι από τον επαγγελματισμό τους και τη στάση τους στη ζωή. Το σπουδαιότερο ρόλο στη διαμόρφωσή μου επιτέλεσαν η οικογένεια και το σχολείο μου. Από ‘κει και πέρα προσπαθώ στην τέχνη, αλλά και στη ζωή μου να καταθέσω το δικό μου ξεχωριστό κομμάτι.

- Ποιο είναι το όνειρο σου στην μουσική;

Να ταξιδέψει η Μαριάννα σε περισσότερα αυτιά και στόματα. Για έναν καλλιτέχνη είναι πάντα σημαντικό να είναι διαδεδομένη η δουλειά του. Από εκεί και πέρα , θα ήθελα να τραγουδήσω σε κάποιους χώρους που ακόμη δεν έχω τραγουδήσει, να κάνω περισσότερες συνεργασίες και μελλοντικά να αλληλεπιδράσω με μουσικούς από το εξωτερικό.

 

upcomin-photo-dlapousis-make-up-kt-makeup

 

 

 

-Ποια ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη σου στιγμή και αν υπάρχει στιγμή που θα ήθελες να μην υπήρχε; 

Σε κάποιες εμφανίσεις μπορεί να υπάρχουν άβολες στιγμές, αλλά στιγμή που θα ήθελα να μην υπάρχει, μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια. Ως προς τις όμορφες στιγμές, έχω μοιραστεί πολλές με τους συναδέλφους μου. Η πιο όμορφη αίσθηση είναι όταν επιτυγχάνεται ο μαγικός συνδυασμός να υπάρχει καλή ενέργεια επί σκηνής ΚΑΙ επικοινωνία με το κοινό! Πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμένα, όπου είχα και πολύ άγχος ήταν σε μια συναυλία στη Χαλκιδική, που τραγούδησα τη Μαρίνα του Μίκη Θεοδωράκη, ένα εξαιρετικά δύσκολο τραγούδι και με διηύθυνε ο σπουδαίος εκλιπών μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου. Θυμάμαι όταν μου έσφιξε μετά το χέρι, ένιωσα μεγάλη ευτυχία.

-Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες πάρα πολύ να συνεργαστείς;

Η Μαρία Φαραντούρη. Είναι μία εκ των αγαπημένων μου, τη θαυμάζω από μικρό παιδί και θα ήθελα πολύ να έχω την τιμή να βρεθώ στη σκηνή μαζί της!

- Νέο τραγούδι, νέο μουσικό ταξίδι για σένα.

«Ναι! Κι έχω μεγάλη χαρά γι΄ αυτό. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει επίσημα το νέο μου τραγούδι ΚΡΥΟ ΦΙΛΙ. Η ενορχήστρωση είναι του αγαπημένου μου συνεργάτη Ντίνου Γεωργούντζου και στίχους έγραψε ο Δημήτρης Σινάνογλου. Είναι ζωντανό και με γλαφυρό στίχο! Η νέα χρονιά, πέρα από τις κατά μόνας εμφανίσεις που θα ανακοινώνονται, θα με βρει τα Σάββατα, στην ιστορική μπουάτ της Πλάκας την Απανεμιά».

Ακούστε την Μαριάννα Ζάχου 

 

ανανεώνουμε-το-ραντεβού-μ_special-gift-from-a-special-friend-kondojijn80photo-credits-the-moykos-to-navagio-singer

No comments

Leave a reply