Πάλη:Τα συχνά προβλήματα στα παιδιά

3 Posted by - June 19, 2014 - Health, Kids

Οι παλαιστές συχνά έχουν σημαντικές αυξομειώσεις του βάρους τους καθώς προσπαθούν να «πιάσουν» τους περιορισμούς της κατηγορίας, στην οποία επιθυμούν να αγωνιστούν. Αυτή η διατροφική συμπεριφορά δεν μπορεί παρά να μην θεωρείται «καλή», και είναι σημαντικό να γίνονται προσαρμογές ανά ηλικία απο ειδικό διατροφολόγο ή αθλητίατρο. Ακόμα και οι πιο ενημερωμένοι προπονητές συχνά καταφεύγουν σε δίαιτες που μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, και συνδυασμούς νηστείας – υπερφαγίας που βλάπτουν σημαντικά το σώμα.

Οι λαβές της πάλης μπορεί να προκαλέσουν ισχυρές έλξεις σε μύες και τένοντες, οδηγώντας σε τραυματισμούς και ρήξεις, ενώ οι πτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε διάσειση, ή τραυματισμούς στα γόνατα και τους ώμους. Το αίσθημα «καύσου» ή «τσιμπήματος» στα χέρια για το οποίο παραπονιούνται κάποιοι παλαιστές, οφείλεται σε προσβολή του βραχιόνιου πλέγματος (αδρά, στην περιοχή του ώμου και της μασχάλης) λόγω έντονης έλξης στο χέρι κατά την πάλη.

Για τους περισσότερους τραυματισμούς μικρής έντασης, η παγοθεραπεία, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και η φυσιοθεραπεία μπορεί να οδηγήσουν σε αποκατάσταση χωρίς κατάλοιπα. Σπάνια απαιτείται χειρουργική παρέμβαση ή αποκλεισμός του αθλητή για μεγάλα διαστήματα.

Δερματικές λοιμώξεις, όπως δερματικός έρπης, στρεπτοκοκκική δερματίτιδα ή σταφυλλοκοκκική θηλακίτιδα (μόλυνση του θηλάκου της τρίχας), είναι συχνές ανάμεσα στους αθλητές. Για τις δύο πρώτες λοιμώξεις ο αθλητής πρέπει να απέχει μέχρι να υποχωρήσει η λοίμωξη και να μην είναι μεταδοτικός. Αν ο έρπης επανεμφανιστεί, ο αθλητής πρέπει να λάβει χρόνια θεραπεία καταστολής του ιού.

Πηγή
Nelson’s Pediatrics, 19th edition

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP
http://www.renierispediatrics.gr/

Attachment-1

No comments

Leave a reply