Πόσο νερό πρέπει να πίνεις όταν είσαι έγκυος;

4 Posted by - August 9, 2014 - Mommy

Αν και εσένα σε απασχολεί πόσα υγρά πρέπει να πίνεις όταν είσαι έγκυος, ώστε να παραμένεις ενυδατωμένη, το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάς στις καθημερινές σου συνήθειες είναι να πίνεις νερό!

Σαν έγκυος προς έγκυο σε συμβουλεύω …

  • Να πίνεις περίπου 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα

  • Πέρα από το νερό , και όλα τα υπόλοιπα υγρά που καταναλώνεις προσμετρώνται και φυσικά κάνουν καλό σε σένα και το μωρό σου, το γάλα και οι χυμοί. Ο καφές και το τσάι καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο αφού πρώτα συνεννοηθείς με το γιατρό σου.

  • Πολλές εγκυούλες πιστεύουν στον εξής μύθο: Ότι με το να πίνουν νερό ενισχύουν την παρακράτηση των υγρών που της ταλαιπωρεί. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει! Αντιθέτως όσο περισσότερα υγρά λαμβάνει ο οργανισμός σου , τόσο λιγότερο τα κρατάει στο σώμα. Και αν τα πόδια σου και οι αστράγαλοι σου είναι πρησμένοι, τοτέ η κατανάλωση νερού θα σε βοηθήσει πολύ!

  • Το νερό έχει ουσιαστική συμβολή στη μεταγορά όλων των θρεπτικών ουσιών προς το παιδί.

  • Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο της κύησης αποτρέπει τον κίνδυνο της αποβολής και προλαμβάνει τις μολυνσεις.

  • Εαν πάλι δεν θέλεις extra θερμίδες και δεν σου αρέσει η γεύση του νερού βάλε στο ποτήρι σου μια φέτα λεμόνι ή λίγο χυμό για να του προσθέσεις γεύση.

  • Τέλος, για να ελέχγεις τη συνολική ποσότητα νερού που καταναλώνεις, φρόντιζε να μετράς πόσα υγρά πίνεις είτε με τα μπουκαλάκια του μισού λίτρου, είτε υπολογίζοντας ότι πρέπει να πιεις γύρω στα 10 ποτήρια νερό. Διαφορετικά, γέμισε μια κανάτα η οποία χωράει γύρω στα δύο λίτρα , και βάλε στόχο ως το τέλος της ημέρας να το έχεις καταναλώσει !

 

Για εμάς τις μέλλουσες μανούλες το σύνθημα είναι ένα “ Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου”!

Ανδριανή Ξιάρχου

andriani xiarxoy-1Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθηνών)
Μουσικοκινητική Αγωγή – εκπαιδευτικό παιχνίδι στο Petit Paris Π. Φαλήρου

http://www.petitparis.gr/

No comments

Leave a reply