Κρυώνεις; Μάθε γιατί η γυμναστική είναι σημαντική τον χειμώνα!

17 Posted by - November 8, 2017 - Motivation

Χειμερινή περίοδος. Η περίοδος που οι περισσότεροι σκέφτονται πως αφού «κρύβουμε» το σώμα μας, δεν είναι απαραίτητο να αγχωνόμαστε για την εμφάνιση μας.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να γυμναζόμαστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο πολλοί από εμάς έχουν την τάση να πιστεύουν ότι ο χειμώνας είναι μια μεγάλη στιγμή για να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.
Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντική η άσκηση το χειμώνα παρά το καλοκαίρι, αφού ο χρόνος που καθόμαστε στον καναπέ είναι μεγαλύτερος, ενώ λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο και μάλιστα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

Η γυμναστική όλες τις εποχές του χρόνου, μας προσφέρει – εκτός από την βελτίωση της εικόνας μας – υγεία, μας βοηθά να έχουμε ενέργεια και να είμαστε περισσότερο παραγωγικοί.

Γι’ αυτό έχουμε πολλούς λόγους να σταματήσουμε, να αγχωνόμαστε για την εικόνα μας μόλις μπει η άνοιξη. Έχουμε πολλούς λόγους να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε γενικά για το σώμα μας, αρκεί πρώτα να πιστέψουμε, ότι μπορούμε, να ασχοληθούμε με την εικόνα μας μόλις λίγα λεπτά καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου .

Η γυμναστική βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η τακτική προπόνηση είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό της υγείας μας. Παρά το γεγονός ότι η υγιεινή διατροφή παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της γρίπης και του κρυολογήματος. Ακόμη και μια προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στο πώς αισθάνεσαι. Δεν χρειάζεται να τρέχεις κάθε πρωί, ωστόσο μερικές ασκήσεις ή περπάτημα είναι αρκετά για να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Βελτίωσε τη διάθεσή σου
Το χειμώνα είναι δύσκολο να βρεις κίνητρα και να έχεις τόσο θετική διάθεση, όσο όταν ανοίγει ο καιρός. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον καιρό, μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας. Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της διάθεσης, κάνοντάς μας να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι.
Εκμεταλλέψου τις καιρικές συνθήκες
Ο χειμώνα έχει κρύο, βροχές, χιόνια. Αυτός δεν είναι λόγος για να μην γυμναστούμε. Αντιθέτως, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να κάνουμε σπορ, τα οποία δεν μπορούμε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Σκι, snowboard, πατινάζ είναι από τα πιο διασκεδαστικά σπορ του χειμώνα. Απαιτούν ισορροπία, οπότε η εκγύμναση του σώματος είναι αναπόφευκτη. Αν πάλι δεν είσαι extreme τύπος, ξεκίνα με γιόγκα. Θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το σώμα σου και στην συνέχεια να επιλέξεις τι άλλο είδος γυμναστικής θα σε ευχαριστούσε.

Ζήσε περισσότερο
Όπως πολλοί σωστά λένε όλοι οι ειδικοί, η αδράνεια δεν είναι καθόλου καλή για την υγεία μας. Οι περισσότεροι πλέον, εκτός από τις λίγες ώρες ύπνου, ξοδεύουμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόρασή. Όσο κρύο και να κάνει, όσο κουρασμένοι και να είστε, χαρίστε στον εαυτό σας την υγεία που χρειάζεται. Χαρίστε έστω και λίγα λεπτά περπάτημα, πριν καθίσετε στον καναπέ σας.

Μείνετε σε φόρμα
Σκέψου πως θα αισθάνεσαι μετά το Πάσχα που θα έχει ανοίξει ο καιρός, εάν και εφ όσον έχεις ήδη γυμναστεί τον χειμώνα. Δεν θα έχεις πανικό, δεν θα τρέξεις στο γυμναστήριο απαιτώντας από τον γυμναστή και τον εαυτό σου, να καταφέρεις τον στόχο σου σε μόλις 3 μήνες. Θα έχεις απλώς μια καλή διάθεση μέσα από την οποία, θα μπορείς απλώς να βελτιώσεις αυτό που θα έχεις φτιάξει μέχρι τότε.
Ξεχνάω τις δικαιολογίες
Το χειμώνα δεν είναι δύσκολο να βρούμε μια δικαιολογία για να μην γυμναστούμε: λίγο ο καιρός, μια ίωση, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όλα μια ιδέα είναι! Γιατί να μην κάνουμε ρουτίνα την γυμναστική και τον χειμώνα; Είναι και αυτό μια καθημερινότητα που αν δεν την ξεκινήσουμε, δεν θα την μάθουμε ποτέ.

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply