Βάλε τέλος στα σκούρα σημάδια στα πόδια μετά από το ξύρισμα, με αυτά τα tips!

0 Posted by - August 14, 2019 - Beauty

Όλες οι γυναίκες, πριν ανακαλύψουμε τα θαυματουργά αποτελέσματα της απαλλαγής από τις τρίχες με τη μέθοδο του laser, έχουμε περάσει από τη φάση που χρησιμοποιούσαμε σχεδόν καθημερινά ξυραφάκι σε περιοχές του σώματος, όπως οι μασχάλες, το μπικίνι και φυσικά, τα πόδια.

Ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα τελευταία, την εμπειρία αυτή δεν θα τη χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση τόσο ευχάριστη, μιας και τις περισσότερες φορές, μετά το ξύρισμα, το δέρμα γεμίζει με σκούρα σημάδια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πόροι του δέρματος φράζουν και γίνεται εμφανές όταν απομακρύνονται οι τρίχες. Επίσης μπορεί να συμβαίνει όταν το δέρμα έχει την τάση να είναι ξηρό.

Τα σκούρα αυτά σημάδια δεν πονούν αλλά είναι αρκετά αντιαισθητικά με αποτέλεσμα να μην θες να δείξεις τα πόδια σου και θυμίζουν πολύ την όψη μιας φράουλας για αυτό και έχουν γίνει γνωστά ως «strawberrylegs».

Πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις;

Step 1 – Απολέπιση

Το σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπιση των σκούρων σημαδιών στα πόδια, είναι η τακτική απολέπιση, ώστε να απομακρύνονται τα βακτήρια, οι ρύποι αλλά και η λιπαρότητα από το δέρμα και τους πόρους, καθώς και τα νεκρά κύτταρα.

Step 2 – Αποτρίχωση

Διάλεξε την πιο ιδανική μέθοδο αποτρίχωσης για εσένα και ακολούθησε μια σωστή διαδικασία περιποίησης των ποδιών πριν προχωρήσεις σε αυτήν. Αν για παράδειγμα προτιμάς το ξυραφάκι, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι σημαντικό να κάνεις απολέπιση μερικές ημέρες πριν το χρησιμοποιήσεις. Ενώ την ημέρα της αποτρίχωσης, καλό θα ήταν να βάλεις τα πόδια σου για λίγη ώρα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι τρίχες και να προετοιμάσεις το δέρμα για το ξύρισμα. Αφού τελειώσεις τη διαδικασία, ξέπλυνε τα πόδια με κρύο νερό, για να κλείσουν οι πόροι.

Step3- Ενυδάτωση

Για να καταπολεμήσεις την εμφάνιση των μαύρων σημαδιών, να θυμάσαι ότι σπουδαίο ρόλο παίζει η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος. Στην αγορά, μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία από προϊόντα, αλλά υπάρχουν μερικά θαυματουργά υλικά και στην κουζίνα σου!

Για παράδειγμα, σου προτείνω να δημιουργήσεις μια σούπερ πάστα ενυδάτωσης. Λιώσε στο μπλέντερ ένα αγγούρι και έπειτα, ρίξε μερικές σταγόνες ροδόνερο. Εφάρμοσε την πάστα αυτή στα πόδια σου και άφησε τη να δράσει για 10 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο το δέρμα απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία. Ξέπλυνε καλά και απόλαυσε δέρμα πιο απαλό από ποτέ.

*** Μπορείς να το επαναλαμβάνεις καθημερινά.

IMG_20190606_153650

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

No comments

Leave a reply